ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ακύρωσε την πρόσληψη 8μηνιτών η Αποκεντρωμένη

Πιθανό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις το προηγούμενο διάστημα από την πλευρά του δήμου, είναι το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων τον Αύγουστο.

Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση που έγινε στη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων Τίνα Ζέκα να επαναλαμβάνει τα όσα είχε αναφέρει προ ημερών σε δηλώσεις της, ότι εξαιτίας των αδειών που βάσει νόμου πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης, με αποτέλεσμα σε κάποιους τομείς της πόλης οι κάδοι να μην αδειάζονται καθημερινά, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Αν και φαίνεται ότι θα ενταχθούν άμεσα στον τομέα καθαριότητας του δήμου κάποιοι εκ των 47 προσληφθέντων εργατών καθαριότητας της προκήρυξης 3Κ, από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημήτρη Κατηρτσίδη έγινε γνωστό ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση της πρόσληψης 25 8μηνιτών. «Θα ζητήσουμε να το ξαναδεί, γιατί τα 47 άτομα δε φτάνουν. Οι οκταμηνίτες θα δώσουν βοήθεια στην επόμενη δημοτική αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας, όμως, και από τους εργαζόμενους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος είπε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Παράλληλα, επισήμανε πως η δημοτική αρχή φρόντισε να έχει διασφαλισμένες πιστώσεις για την καθαριότητα και μόλις της δόθηκε η δυνατότητα να προσλάβει προσωπικό, προχωρήσε τις διαδικασίες για μόνιμους μέσω της προκήρυξης 3Κ.
Από την πλευρά της, η κ. Ζέκα επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή και στη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, ζητώντας νέα προκήρυξη προσλήψεων μονίμου προσωπικού, τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, πρόσληψη μόνιμου γιατρού εργασίας και παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε όλο το προσωπικό.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός