ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θέσεις και ψηφοδέλτια παρουσίασε η «Δημιουργία Ξανά»

Με 203 υποψηφίους σε ολόκληρη τη χώρα και επιδίωξη την είσοδο στην Βουλή, κατακτώντας το όριο του 3%, συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η «Δημιουργία Ξανά», με επικεφαλής τον Θάνο Τζήμερο.

Υποψήφιοι του κόμματος κατεβαίνουν και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, ενώ για τον νομό Ιωαννίνων τη μάχη της ψήφου δίνουν οι Κωνσταντίνος Αραβαντινός, Σταυρούλα Ζούκη, Έλλη Μπίκα, Βασίλης Μπίκας και Φίλιππος Παππάς.
Η «Δημιουργία Ξανά», σύμφωνα με τα στελέχη της, επιδιώκει να αποτελέσει την φωνή της λογικής, της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης, και να βάλει πλάτη σε όποια ουσιαστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια επιχειρηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.
Για τον εκλογικό στόχο του κόμματος μίλησε, σε συνέντευξη τύπου, ο υποψήφιος βουλευτής Φίλιππος Παππάς, ενώ η επίσης υποψήφια Σταυρούλα Ζούκη αναφέρθηκε στις βασικές προγραμματικές θέσεις, μεταξύ των οποίων αυτές που αφορούν τη φορολογία, το ασφαλιστικό και το προσφυγικό.
Οι θέσεις του κόμματος αφορούν την ενιαία φορολόγηση με συντελεστή 12%, μειωμένο ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση τεκμηρίων, δηλαδή φόρων σε περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν εισοδήματα.
Επίσης, η κ. Ζούκη χαρακτήρισε στρέβλωση να αναλαμβάνει το κράτος ρόλο επιχειρηματία, αντί να έχει εποπτικό ρόλο, και τόνισε ότι το κόμμα είναι υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων.
Στον νομό Άρτας υποψήφιοι είναι ο Νίκος Γαλανόπουλος, Φώτης Σταμένης και Ελένη Στασινού, ενώ στο νομό Θεσπρωτίας οι Παναγιώτα-Λητώ Μίγκου και ο Παντελής Πάντας.
Τέλος, στον νομό Πρέβεζας υποψήφιοι είναι η Φανή Λιακούλη και ο Γιώργος Παπακώστας.

Σχετικά άρθρα

Πιο δυνατή φωνή ο στόχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου»

Εμπειρία, φρεσκάδα και πολυσυλλεκτικότητα

Αποστόλης Τζελέτας

Τρεις «παλιοί» και ο Δημήτρης Δημητρίου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ