ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων συνάντησε ο Κ. Δαρδαμάνης

Μια ενδιαφέρουσα από πλευράς παραγωγής συμπερασμάτων συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο είχε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του Μητροπολίτη στα Γιάννενα, από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, για την τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Ο κ. Δαρδαμάνης πήρε την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων και συζήτησε με τον κ. Μάξιμο και για το επί ημερών του έργο στη Μητρόπολη, που ξεκινά από την ανάταξη των οικονομικών και φτάνει έως τα αναπτυξιακά σχέδια για τη δημιουργία της πρότυπης Γεωργικής Σχολής στη Βελλά.
Με τη Γεωργική Σχολή Βελλάς ο κ. Μάξιμος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον υποψήφιο βουλευτή, επιχειρεί να συμβάλει με τις δικές του μικρές δυνάμεις, στην αλλαγή των προτύπων της ελληνικής κοινωνίας. «Για να αλλάξει η τύχη της χώρας, η κοινωνία πρέπει να δώσει ξανά έμφαση στην εργασία, οι νέοι να επιζητούν το μόχθο και την προσφορά κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει να εμπεδώνεται ως άποψη από την οικογένεια και το σχολείο», ανέφερε, με τον κ. Δαρδαμάνη να συμπληρώνει: «Υποχρέωση της πολιτείας, ακολούθως, είναι να δώσει κίνητρα στους νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στην παραγωγική διαδικασία, προκειμένου να ξαναζωντανέψουν και τα χωριά περιοχών όπως η δική μας».
Τέλος, με αφορμή το ταξίδι του κ. Μάξιμου στις ΗΠΑ, συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών και η δυνατότητα της Εκκλησίας να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ελληνική ομογένεια και την πατρίδα, δεδομένης της παραδεκτής ανάγκης και οι ξενιτεμένοι Έλληνες να συμβάλουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Στην ετήσια εκδήλωση της Περιβλέπτου

Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Δαρδαμάνης παρευρέθηκε στην ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση των παιδιών των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων της Ενορίας Περιβλέπτου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που προσφέρουν τα προϊόντα τους, μέσω των συσσιτίων της Ενορίας Περιβλέπτου, στον συνάνθρωπο.
Σε δήλωσή του, ο κ. Δαρδαμάνης εξήρε το λαμπρό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης, που συνιστά για την τοπική κοινωνία, η συγκεκριμένη Ενορία και τόνισε: «Το όραμά μας ως αυριανής κυβέρνησης του τόπου, είναι να μη χρειάζονται τα συσσίτια σε κανέναν συνάνθρωπο. Όσο όμως οικογένειες γύρω μας δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στα προς το ζην, παραδείγματα όπως της Περιβλέπτου, λειτουργούν σαν φάρος ελπίδας».

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Πολιτικό ημερολόγιο εβδομάδας – Η κυβέρνηση πιέζεται από τον χρόνο

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου