ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ναυάγησε το σχέδιο για Δημοτικό Θερινό Σινεμά

Όνειρο θερινής νυκτός θα μείνει ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος στα παλιά Σφαγεία, την υλοποίηση του οποίου είχαν ανακοινώσει μετά βαΐων και κλάδων ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκογκος στα μέσα Μαρτίου.

Το όλο εγχείρημα κρίθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων, όπως ανέφερε ο κ. Γκόγκος σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης δήμου Ιωαννιτών στις 20 Μαΐου, εισηγούμενος την ακύρωση προηγούμενων αποφάσεων, καθώς και την αποδέσμευση της πίστωσης του ποσού των 16.988 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα είπε, κατά τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου για το θερινό σινεμά, διαπιστώθηκαν υπόγειοι σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης, μεγάλα κλαδιά δέντρων, καθώς και προβλήματα με την παροχή ρεύματος, που καθιστούν αδύνατο να προχωρήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που θα χρειαζόταν για την επίλυσή τους.
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε, εκτός από τη λειτουργία θερινού σινεμά, και τη δυνατότητα φιλοξενίας μουσικών εκδηλώσεων και παραστάσεων, καθώς στον χώρο προβλέπονταν η δημιουργία σκηνής, ο απαιτούμενος τεχνικός εξοπλισμός και η τοποθέτησης 400 περίπου θέσεων. Το Πνευματικό Κέντρο θα αναλάμβανε το κόστος της διαμόρφωσης του χώρου, των καθισμάτων και της υποδομής, ενώ ιδιώτης παραγωγός θα προμήθευε, με δικά του έξοδα, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
Το «ναυάγιο» των σχεδίων για τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος επιλέχθηκε να μην ανακοινωθεί επίσημα, προφανώς λόγω των δημοτικών εκλογών, και έγινε γνωστό από την ανάρτηση της σχετικής απόφασης στη Διαύγεια. Πάντως, υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικά να επανέλθει το θέμα, καθώς τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία παρουσιάστηκαν, είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά θα απαιτηθούν ένας καλύτερος σχεδιασμός και ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών