ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μπαίνουν οι βάσεις για το νέο κλειστό

Ένα κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων, αντίστοιχο με αυτό του Απόλλωνα Πάτρας στην Περιβόλα, θα αποκτήσουν τα Γιάννενα μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για να ανοίξει ο δρόμος ανέγερσής του.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, που βρέθηκε στα Γιάννενα με αφορμή την έναρξη του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και θα υπάρξει συνάντηση και με τον νεοκλεγέντα δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες παραχώρησης της έκτασης στον Βοτανικό στην ΓΓΑ. Επόμενο βήμα θα είναι να έρθουν στα Γιάννενα μηχανικοί της ΓΓΑ, ώστε να προχωρήσουν στην αποτύπωση του χώρου και στη συνέχεια θα γίνει προσαρμογή ήδη υπάρχουσας μελέτης για το νέο κλειστό.
Ο κ. Συναδινός, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, τόνισε ότι το κόστος ανέρχεται σε 4,5-5 εκ. ευρώ και πρόσθεσε πως στόχος είναι να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον Σεπτέμβριο. Με βάση την εμπειρία από αντίστοιχου μεγέθους έργα, εκτίμησε πως είναι δυνατή η κατασκευή του μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αν φυσικά δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά εμπόδια και δεν προκύψουν τεχνικά προβλήματα ή καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών.
«Έχω την ελπίδα ότι θα γίνει γρήγορα, γιατί είναι ένα έργο που το θέλει όλη η πόλη. Είναι πάνδημη η απαίτηση και υπάρχει ομοθυμία. Δεν υπάρχει καμία ένσταση γιατί να γίνει αυτό το έργο και όχι κάποιο άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως σημασία έχει να δρομολογούνται έργα.

Θετικό πρόσημο

Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό της τετραετίας σε επίπεδο αθλητικών έργων στην Ήπειρο, ο κ. Συναδινός είπε πως το πρόσημο είναι θετικό, κάτι που αποτυπώθηκε και στον πρόσφατο απολογισμό της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ.
«Το ΠΕΑΚΙ έχει να παρουσιάσει ένα θαυμαστό έργο», ανέφερε και θέλοντας να καταδείξει το έργο που έγινε, αναφέρθηκε στα έργα αθλητικών υποδομών της προηγούμενης τετραετίας και της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, την περίοδο 2011-2014 στο πρόγραμμα της ΓΓΑ υπήρχαν μόλις δύο αθλητικά έργα στην Ήπειρο, ενώ αυτή την τετραετία υπήρξαν 28 έργα, ισομερώς κατανεμημένα στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, με τελευταίο αυτό του ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, που πρόσφατα εντάχθηκε στο ΠΔΕ.
Μιλώντας γενικότερα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τόνισε πως στην αρχή της θητείας στοίχημα ήταν ο ελληνικός αθλητισμός να βοηθήσει να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για ανάπτυξη. «Το στοίχημα κερδήθηκε», υπογράμμισε και πρόσθεσε, ακόμη, πως οι πόρτες του υφυπουργείου Αθλητισμού ήταν ανοιχτές σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης, «χωρίς να κοιτάμε που ανήκουν πολιτικά».
Μάλιστα, σημείωσε πως έγινε κατορθωτό να αναπτυχθεί ένα μεγάλο δίκτυο αθλητικών υποδομών, χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, που αποτελούσε αιμοδότη του αθλητισμού. Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διατέθηκαν 30 εκ. ευρώ, από τον «Φιλόδημο» άλλα 100 εκ. ευρώ και μέσω του προγράμματος ενεργειακών παρεμβάσεων 25 εκ. ευρώ.

Και προεκλογική χροιά

Ο Ιούλιος Συναδινός δεν απέφυγε να προσδώσει και προεκλογικό χρώμα στις αναφορές του, με αφορμή τη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη στελέχωση του ΠΕΑΚΙ με προσωπικό.
Όπως είπε, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού ήταν ένα μεγάλο «αγκάθι», το οποίο εν μέρει αντιμετωπίστηκε με κάλυψη των κενών μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Ωστόσο, για να υπάρξει μια μόνιμη λύση, έχει κατατεθεί αίτημα για πρόσληψη 24 ατόμων το 2020, εκ των οποίων τα 16 θα στελεχώσουν τις διοικητικές υπηρεσίες και οι άλλοι θα είναι καθαρίστριες, φύλακες και συντηρητές.
«Η πρόσληψη θα γίνει, αν παραμείνει η αναλογία 1:1 και δεν ισχύσουν αυτά που ακούμε για 1:5», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Έχει συντελεστεί ένα μεγάλο έργο στον αθλητισμό και ζητάμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για να το συνεχίσουμε».
Τον Ιούλιο Συναδινό πλαισίωσε στη συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Σπύρος Ντάνης, ο οποίος έκανε μια συνοπτική αναφορά στο έργο που συντελέστηκε και στην ανάληψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ευχαριστώντας τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού για την αμέριστη συμπαράσταση.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΑΚΙ – Κλείνουν για καλοκαίρι κολυμβητήριο και γυμναστήριο

Ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων σε ρεαλιστική βάση

«Ναι» για ξενοδοχείο στον Βοτανικό μετά τις αλλαγές

Γεωργία Χαλάτση