ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θ. Μανταλόβας: «Στα Γιάννενα υπάρχει η “μαγιά” για την ανάπτυξη της νέας οικονομίας»

Συναντήσεις με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον πρόεδρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου Απόστολο Αυγερόπουλο, καθώς επίσης και με το επιστημονικό προσωπικό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε νέους τομείς της τεχνολογίας και της νέας οικονομίας, τόσο εντός του ΕΤΕΠΗ όσο και εκτός αυτού, είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Μανταλόβας.

Και στις δύο συναντήσεις τονίστηκε η ανάγκη στήριξης εκ μέρους της πολιτείας της έρευνας και της καινοτομίας, ως δύο σημαντικοί παράγοντες για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Στη συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, ο κ. Μανταλόβας επισήμανε τον καταλυτικό του ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας και στην υποστήριξη της εξωστρέφειας, που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτακτική και κατά προτεραιότητα ενίσχυση των τμημάτων του πανεπιστημίου, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος πολλών τμημάτων και σχολών , καθώς και των φοιτητών, επισημαίνοντας ότι το θέμα της φοιτητικής μέριμνας αποτελεί αποκλειστικό πεδίο άσκησης πολιτικής του αρμόδιου υπουργείου και του πανεπιστημίου.
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου, τόνισε πως έχει όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί σε κέντρο καινοτομίας και υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση ώστε να απελευθερωθούν οι χώροι του από άλλες δραστηριότητες και να προσφερθούν αποκλειστικά για την εγκατάσταση επιχειρήσεων της νέας οικονομίας.
Ταυτόχρονα, στην κατεύθυνση της προώθησης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας, πρότεινε τη διοργάνωση ετήσιας έκθεσης καινοτομίας με την ενεργή συμμετοχή του Τεχνολογικού Πάρκου και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νέας οικονομίας.
«Στα Γιάννενα υπάρχει η “μαγιά” για την ανάπτυξη της νέας οικονομίας, μέσω της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, που θα βασίζεται στη γνώση και την καινοτομία. Χρειάζεται ειδική μέριμνα και κίνητρα για τους νέους ανθρώπους, που μένουν στη χώρα, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο υπάρχει ήδη στο πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής. Είμαι πεπεισμένος ότι τα Γιάννενα μπορούν να αναδειχθούν σε ένα ισχυρό περιφερειακό κέντρο για τις επιχειρήσεις της νέας οικονομίας. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, χρειάζεται ένα κράτος σύμμαχο της επιχειρηματικότητας με μοναδικό στόχο όλων των αναπτυξιακών πολιτικών επιλογών του τη δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο κ. Μανταλόβας.

Σχετικά άρθρα

Εβδομάδα Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος