ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στις 25 Ιουνίου η πρόταση του Εισαγγελέα για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ολοκληρώθηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η αποδεικτική διαδικασία για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και στις 25 Ιουνίου τον λόγο θα έχουν ο Εισαγγελέας και οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εις βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Στη σημερινή διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ως περαιωμένη την κατάθεση της εγκυμονούσας μάρτυρα, που λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» την προηγούμενη ημέρα, στο τέλος της κατάθεσής της, αν και οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν «παραπλανητικό» το έγγραφο του νοσοκομείου, σύμφωνα με το οποίο η μάρτυρας δεν μπορούσε να παραστεί εκ νέου στο δικαστήριο.

Επίσης, ένας εκ των συνηγόρων προσκόμισε βίντεο, το οποίο μαγνητοσκόπησε ο άτυχος σπουδαστής, ο οποίος φαίνεται να διασκέδαζε, κατά τη διάρκεια γλεντιού στην Σχολή, με τους υπόλοιπους σπουδαστές από την Κρήτη, κάποιοι εκ των οποίων σήμερα είναι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με τον συνήγορο, το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε μετά την αλλαγή δωματίου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, από τη διεύθυνση της Σχολής. Το βίντεο προβλήθηκε με τον δικηγόρο να υποστηρίζει ότι αναδεικνύει τις καλές σχέσεις του Βαγγέλη με τους υπόλοιπους σπουδαστές. Ακολούθησαν τα σχόλια των συνηγόρων υπεράσπισης επί της απόφασης του πρώτου δικαστηρίου, με την οποία καταδικάστηκε ο τότε διευθυντής της Σχολής, καθώς και στις δύο δίκες υπήρχαν αναφορές σε ίδια περιστατικά.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 25 Ιουνίου, με την πρόεδρο να ζητά να παρευρίσκονται όλοι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, που προέρχονται από την Κρήτη, κάτι που δε συνέβη ούτε χθες, ούτε σήμερα.

Στην ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, μετά από οκτώ συνεδριάσεις, αναφέρθηκε ο δικηγόρος Γιώργος Μπιστιόλης, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ ερωτηθείς για την απουσία των κατηγορουμένων εξήγησε ότι αφενός έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους, αφετέρου σημείωσε ότι το δικαστήριο, ενώ μπορούσε, δε διέταξε την αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν οι γονείς και οι συγγενείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι περιμένουν απάντηση στο γιατί το παιδί τους δεν είναι πια στην ζωή. Για «μαρτύριο» που βιώνουν οι γονείς, έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας, σημειώνοντας πως η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και εκφράζοντας την αισιοδοξία πως θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Σχετικά άρθρα

«801,5 m»: Για το παιδί που χάθηκε στη λίμνη στον βορρά

Τιτίκα Τζάλλα

Στόχος η προσφορά επαγγελματικών εφοδίων

Info Day στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων