ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Ανατροπές στη σταυροδοσία στον δήμο Ιωαννιτών

Ανατροπές στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων προκύπτουν από την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων, που εξέδωσε πριν λίγη ώρα το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ εκλέγεται τελικά η Χριστίνα Κωτσαντή, αφήνοντας εκτός τον Βασίλη Ζωγράφο, ενώ από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα εκλέγεται ο Φίλιππος Τσουμάνης και μένει εκτός η Γωγώ Γιώτη.

Ο Βασίλης Ζωγράφος είδε τις ψήφους του να μειώνονται από 529 σε 478, την ίδια ώρα που η κ. Κωτσαντή από τις 490, που τις είχαν καταμετρηθεί, ανεβαίνει στις 512, ξεπερνώντας όχι μόνο τον Β. Ζωγράφο, αλλά και τους Γιάννη Λυκογιώργο και Γιώργο Λώλη. Αντίστοιχα, στην παράταξη του Θ. Μπέγκα, ο Φ. Τσουμάνης είδε τις ψήφους του από 678 να φτάνουν τις 689, ξεπερνώντας τη Γ. Γιώτη που από 681 οι ψήφοι της μειώθηκαν σε 671.
Αλλαγές υπάρχουν και στον αριθμό ψήφων των υποψηφίων των υπολοίπων παρατάξεων, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν αλλαγές στο ποιοι εκλέγονται.
Κατά συνέπεια, η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου, εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν αλλαγές λόγω ενστάσεων και νέων διορθώσεων, διαμορφώνεται ως εξής:
Από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ εκλέγονται οι Νατάσα Τύρου-Ούζα, Βαγγέλης Πήχας, Φώτης Βάββας, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Ελένη Ακονίδου, Χριστίνα Κωτσαντή, Γιάννης Λυκογιώργος, Γιώργος Λώλης, Γιώργος Αρλέτος (Ανατολή), Ιωάννης Τσίμαρης (Παμβώτιδα) και Νίκος Σιορόκας (Νησί).
Από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» επανεκλέγονται ο απερχόμενος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Γιωτίτσας, Γιάννης Λιόντος, Βάσω Μέγα, Βούλα Τσίλη και Γιώργος Βίνης (Παμβώτιδα), οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Νάστος (Μπιζάνι) και Ηλίας Αρλέτος (Ανατολή), ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης. Νέα πρόσωπα είναι οι Στέφανος Ζούμπας, Στέφανος Σίντος, Σοφία Μαρκούλα και Αλεξάνδρα Μπέγκα (Παμβώτιδα).
Από την παράταξη «Ιωάννινα_2023», εκτός της Τατιάνας Καλογιάννη, εκλέγονται οι Βασίλης Κοσμάς, Γιάννης Αϊβατίδης, Σπύρος Γκίζας, Στάθης Σιούτης, Φίλιππος Ευαγγέλου (Παμβώτιδα), Γιώργος Λαδιάς (Πέραμα), Αριστείδης Παππάς (Ανατολή) και Βασίλειος Αργύρης-Σπούρης (Μπιζάνι).
Από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», εκτός του Νίκου Γκόντα, επανεκλέγονται οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Τσόλης, Βασίλης Βλέτσας και Στέφανος Μάντζιος (Ανατολή), ενώ νέο πρόσωπο είναι η Γιαννούλα Μαμακή (Πέραμα).
Η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» εκλέγει τον επικεφαλής της Λάζαρο Νάτση και τον νεοεισερχόμενο Βλάση Παπαχρήστο, τα «Γιάννενα Τώρα» θα εκπροσωπούνται εκ νέου από τον επικεφαλής Άρη Μπαρτζώκα και τον Δημήτρη Πάνου, ενώ νέα πρόσωπα είναι η Όλυ Τσουμάνη ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Χρήστος Πατσούρας ως επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης».

Η σταυροδοσία για τους πρώτους στη Δ.Ε. Ιωαννίνων στις δύο πρώτες παρατάξεις έχει ως εξής:
Γιάννενα Νέα Εποχή
Νατάσα Τύρου Ούζα 936
Φώτης Βάββας 735
Βαγγέλης Πήχας 640
Δημήτρης Παπαγεωργίου 587
Ελένη Ακονίδου 547
Χριστίνα Κωτσαντή 512
Γιάνννης Λυκογιώργος 510
Γιώργος Λώλης 490
Βασίλης Ζωγράφος 478
Χάρης Δολιώτης 470
Βασίλης Σαούγκος 469

Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα
Θωμάς Γιωτίτσας 1250
Γιάννης Λιόντος 968
Στέφανος Ζούμπας 890
Στέφανος Σίντος 851
Σοφία Μαρκούλα 816
Βάσω Μέγα 800
Βούλα Τσίλη 754
Φίλιππος Τσουμάνης 689
Γωγώ Γιώτη 671
Αγγελική Αγγέλη 655

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας