ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πνίγηκε» το λεκανοπέδιο, σοβαρά προβλήματα στο Σταυράκι

Μισή ώρα έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια.

Δρόμοι πλημμύρισαν σε όλη την πόλη, καθώς τα φρεάτια ομβρίων ήταν αδύνατον να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο νερού, ενώ για λίγη ώρα έπεσε και χαλάζι. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ υπήρξαν και διακοπές ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες.
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην οδό Σουλίου στο Σταυράκι, σε μια ημιτελή εργολαβία του δήμου Ιωαννιτών. Ο δρόμος μπορεί να ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα, ωστόσο δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα για τη συλλογή των υδάτων, με αποτέλεσμα εκατέρωθεν της οδού να δημιουργηθούν ορύγματα και τα νερά να καταλήγουν μέσα σε ιδιοκτησίες. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, λόγω των φερτών υλικών στις εισόδους των αυλών τους, αλλά και από τα μεγάλα χαντάκια που δημιουργήθηκαν, είναι αδύνατον να μετακινηθούν, καθώς τα αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί σε πάρκινγκ και αυλές.

Σχετικά άρθρα

Βιώσιμη κινητικότητα 2023 σε δημοτική ενότητα δίπλα από τα Γιάννενα (φωτογραφίες)

Το εγκαταλελειμμένο στην τύχη του Σταυράκι Ιωαννίνων

Τιτίκα Τζάλλα

Σε 18 μήνες αποχετευτικό σε Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι