ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόωρες εκλογές και επίσημα

Και τυπικά σε προεκλογική περίοδο μπήκε από το απόγευμα της Δευτέρας η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα.

Ως λόγο για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές έχουν διαμορφωθεί συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου τεσσάρων μηνών, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία.
Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε, προτίθεμαι να ζητήσω τη διάλυση της Βουλής. Ήρθα σήμερα εδώ, δεδομένου ότι από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θεωρώ ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, αυτό θα σήμαινε ότι οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα κινδύνευαν. Με αυτά τα δεδομένα, σας ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Σχετικά άρθρα

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Η ζωή χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα

Νέα «ήθη» και στις προεκλογικές δραστηριότητες