ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος η αντιστροφή του κλίματος

Σε ανασύνταξη εν κινήσει και εκλογικό συναγερμό βρίσκεται τοπικά και κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον απόηχο των ευρωεκλογών να αναδεικνύει λάθη και παραλείψεις, αλλά και να στέλνει μηνύματα απομάκρυνσης από τη βάση.

Η αντιστροφή του κλίματος αποτελεί στόχο ενόψει της μεγάλης μάχης των εθνικών εκλογών και αυτό θα επιχειρηθεί να γίνει τόσο μέσα από την προβολή του κυβερνητικού έργου, κυρίως στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής και της εργασίας, όσο και με το άνοιγμα στη βάση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, που για τον ΣΥΡΙΖΑ μένει «ορφανή», λόγω της προς τα δεξιά κατεύθυνσης του Κινήματος Αλλαγής.

Τοπικά, ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία προχωρά στην αναγκαία αναδιοργάνωση και προετοιμασία με γοργούς ρυθμούς και αυτές τις ώρες γίνονται ήδη συζητήσεις για τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με ομιλητή τον υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, αποτυπώθηκε η διάθεση να δοθεί η μάχη σε όλα τα επίπεδα, μαζί με την κοινωνία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς κάλεσε τα μέλη και τους φίλους να καταθέσουν τις αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις, προκειμένου να αξιολογηθούν από την κεντρική εκλογική επιτροπή, ενώ σημείωσε ότι θα συγκροτηθεί ενιαίο οργανωτικό και επικοινωνιακό κέντρο, κεντρικά και τοπικά. «Είμαστε πληγωμένοι, αλλά είμαστε εδώ, ενωμένοι και θα είμαστε σταθερά απέναντι σε όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου, εκβιασμών και απειλών ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς. Δεν πάμε στις εκλογές ως αφελείς ή αιθεροβάμονες, ούτε αγνοούμε τα μηνύματα. Πάμε, αφήνοντας όσο μπορούμε τις προσωπικές μας πικρίες, γιατί υπάρχουν και αυτές, με αυτά που μας ενώνουν, σαν μια δύναμη που μπορεί να ανασυνταχθεί εν κινήσει», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Μαντάς.

Ο κ. Καλογήρου, από τη μεριά του, αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και την πορεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στα θέματα της δικαιοσύνης. Έκανε λόγο για «προσωπική σιωπή» από επιλογή, στην υπόθεση της Novartis, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του έκανε λόγο για υποθέσεις «που δεν παραγράφονται από τη συνείδηση των πολιτών, όσο και αν εμείς εμφανιζόμαστε ως διώκτες». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας σε ό,τι αφορά τον διορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης, μια διαδικασία που προβλέπεται ξεκάθαρα από τον νόμο.

«Υποχρεούμαστε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη, όπως ξέρουμε να δίνουμε μάχες. Δεν δειλιάσαμε ποτέ, δε θα δειλιάσουμε ούτε τώρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ό,τι καλό συμβαίνει, συμβαίνει συλλογικά και ότι κακό συμβαίνει, επίσης συμβαίνει συλλογικά», σημείωσε ο κ. Καλογήρου, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε πως η μάχη των εθνικών εκλογών δεν έχει κριθεί. «Συναντιόμαστε εδώ με φορείς, με τους βουλευτές και την κοινωνία, συζητάμε για το διακύβευμα των εκλογών, συζητάμε για το περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης της Ηπείρου, για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συζητάμε για την επόμενη ημέρα, για το πρόγραμμά μας, για την οικονομική πολιτική, την αναστήλωση του κοινωνικού κράτους. Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Αυτή η μάχη είναι ανοιχτή και θα δοθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία όρθιους και με το κεφάλι ψηλά», σημείωσε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη, οι βουλευτές Γιάννης Καραγιάννης και Γιάννης Στέφος, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά άρθρα

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση