ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Πόλη και Πέραμα έδωσαν την πρωτιά στον Μ. Ελισάφ

Η πόλη και το Πέραμα σε μια πρώτη ανάγνωση ήταν οι περιοχές που έδωσαν τη νίκη στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Αν και η παράταξη του Μ. Ελισάφ κατάφερε να επικρατήσει του Θ. Μπέγκα μόλις σε τρεις δημοτικές ενότητες, με τη μία εξ αυτών μάλιστα να είναι της Νήσου με λιγοστούς ψηφοφόρους, μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πρωτιά της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, κάτι που δεν αποτέλεσε έκπληξη με βάση και τα δεδομένα του α’ γύρου, καθώς είχε αποτυπωθεί πως ο Μ. Ελισάφ διαθέτει δυναμική. Ο «αέρας» των 779 ψήφων έναντι του Θ. Μπέγκα έδωσε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη, καθώς στις περισσότερες από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες (Παμβώτιδος, Μπιζανίου, Ανατολής) η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» είχε το προβάδισμα.
Σημαντική ήταν και άνοδος των ποσοστών στη Δ.Ε. Περάματος, καθώς τα «Γιάννενα Νέα Εποχή» έφτασαν από το 20,16% και την τρίτη θέση στον α’ γύρο στο 53,07%, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό τους. Σε απόλυτους αριθμούς, βέβαια, η διαφορά με τον Θ. Μπέγκα ήταν μικρή (150 ψήφοι). Ρόλο προφανώς έπαιξε η μη εκλογή του Κώστα Γκόγκου, καθώς η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» δεν πήρε έδρα στη Δ.Ε. Περάματος, αλλά και η αποτυχία εκλογής στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Νίκου Σαρακατσάνου, που κατάγεται από την περιοχή.
Πέρα, βέβαια, από τις δημοτικές ενότητες που η παράταξη Ελισάφ υπερκέρασε αυτή του Θ. Μπέγκα, το δικό τους ρόλο έπαιξαν και οι ψηφοφόροι των δημοτικών ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Ανατολής η διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής περιορίστηκε από το 14% στο 5%, στη Δ.Ε. Μπιζανίου από το 13,5% στο 2% και στη Δ.Ε. Παμβώτιδος από το 19% στο 9%.

Αναλυτικά στοιχεία και όλα τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα στην έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»