ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Εντολή πρωτιάς και συνεργασίας ζήτησε ο Θ. Μπέγκας

Με μια γιορτή, μια «γιορτή της αλήθειας», όπως θέλησε να την ονομάσει, έκλεισε την προεκλογική της εκστρατεία η παράταξη «Ενότητα Πολιτών –Νέα Γιάννενα», με την κεντρική πολιτική ομιλία του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Θωμά Μπέγκα στην πλατεία Μαβίλη.

Με φόντο τα νερά της Παμβώτιδας και φωτισμένα καραβάκια, που είχαν δέσει στον προβλήτα της πλατείας, ο Θωμάς Μπέγκας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα για τα Γιάννενα του μέλλοντος, λέγοντας πως ζούμε στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας.
«Είμαστε η ομάδα νίκης. Είμαστε η πιο δυνατή ομάδα! Γι’ αυτό, γιορτάζουμε τις εκλογές. Γι’ αυτό, δεν έχουμε αντιπάλους, παρά μόνο φίλους. Είμαστε μια μεγάλη γέφυρα, που ενώνει τα Γιάννενα με το Νησί, με το Πέραμα, την Ανατολή, την Παμβώτιδα και το Μπιζάνι. Γιατί, δεν μας ένωσε ο νόμος το 2010. Έχουμε ενωθεί, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Απ’ τα νερά της λίμνης και τον ίσκιο των βουνών, που ορθώνουν το ανάστημά τους τριγύρω μας. Είμαστε Γιαννιώτες, πάνω από όλα. Όπως έχω πει, το όνομά μας είναι η τιμή μας και η ιστορία μας η εντολή μας», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, για να συνεχίσει λέγοντας πως τελειώνει ένας όμορφος εκλογικός αγώνας και «απόψε γιορτάζουμε την αλήθεια του έργου μας».
Σε αυτή την ομιλία του, ο δήμαρχος δε θέλησε να μπει στη διαδικασία ενός αναλυτικού απολογισμού του έργου της δημοτικής αρχής, ωστόσο αναφέρθηκε έμμεσα σε όλα όσα πέτυχε. «Γιορτάζουμε τα χαμόγελα χιλιάδων συμπολιτών, που καταφέραμε να μην είναι μόνο ωφελούμενοι στις κοινωνικές μας δομές, αλλά να αισθάνονται χαρούμενοι. Γιορτάζουμε τη δύναμη της ζωής και της τέχνης, μέσα από τις νότες. Μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια. Μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις των χιλιάδων παιδιών και νέων μας, που διδάσκονται πολιτισμό δωρεάν στις υποδομές που δημιουργήσαμε. Γιορτάζουμε κάθε παιδικό γέλιο, που ακούγεται στους παιδικούς σταθμούς και στις δεκάδες παιδικές χαρές, που φτιάξαμε και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε. Γιορτάζουμε σιγά σιγά, γειτονιά – γειτονιά, το τέλος της εγκατάλειψης των δρόμων και των πεζοδρομίων. Αυτή, η μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας, αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα στα τεχνικά έργα του δήμου, θα έχει φτάσει ως το τελευταίο σπίτι, μέχρι το 2023. Γιορτάζουμε, γιατί, επιτέλους, έχουμε έναν δήμο οικονομικά υγιή. Γιατί μειώσαμε τα δημοτικά τέλη μέχρι και 30%. Γιατί σώσαμε τη ΔΕΥΑΙ. Κι όπου να’ ναι θα φθηνύνει και το νερό. Μαζί μας, γιορτάζει κι η λίμνη, που σώζεται οριστικά, επειδή πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο έργο αποχέτευσης και περιβαλλοντικής προστασίας στη χώρα. Γιορτάζουμε το μέλλον, γιατί μέχρι το 2023, θα έχουμε αξιοποιήσει 150 εκατομμύρια από το νέο ΕΣΠΑ, για να κάνουμε πράξη τα Νέα Γιάννενα», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε με αναφορές στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης από τα Γιάννενα ως το Πέραμα, τον μεγάλο δακτύλιο, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, στα νέα μεγάλα αθλητικά και προπονητικά κέντρα στα Καρδαμίτσια και τα Σεισμόπληκτα, αλλά και στο νέο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και θα φτιαχτεί σε οικόπεδο του δήμου.
«Είμαστε εμείς, που αρχίσαμε να επιστρέφουμε στους δημότες τις υποδομές που έπρεπε να έχουν εδώ και 20-30 χρόνια. Αυτό, είναι και η μεγάλη μας αποστολή στη νέα μας θητεία. Να επανορθώσουμε τα λάθη όσων πέρασαν και αδίκησαν τους συμπολίτες», ανέφερε στην πιο πολιτική του τοποθέτηση, δίνοντας απάντηση και σε όσους «βάφτισαν» το έργο της δημοτικής αρχής προεκλογικό, είτε από άγνοια, είτε για λόγους μικροπολιτικής. «Τα έργα ξεκίνησαν και έγιναν με χρήματα των δημοτών, αλλά και με δύο χρόνια καθυστέρηση, λόγω κρατικής γραφειοκρατίας και προβλημάτων που ήταν έξω από μας. Τα έργα δε γίνονται σε ένα βράδυ. Πρέπει να αποφασιστούν, να μελετηθούν, να χρηματοδοτηθούν, να δημοπρατηθούν και να κατασκευαστούν. Τα έργα θέλουν τον χρόνο τους. Κι όποιος δεν τα κάνει για να πάρει ψήφους, σέβεται τα χρήματα των δημοτών και δεν τα σπαταλά σε προχειρότητες», υπογράμμισε, υπερασπιζόμενος την επιλογή του να μην ενεργοποιηθεί άμεσα η εργολαβία για την αποκατάσταση, με κίνδυνο η επούλωση να είναι πρόχειρη, λόγω καιρικών συνθηκών. «Τα χρήματα του δημότη, τα σεβόμαστε όπως και τα δικά μας. Είμαι Ηπειρώτης κι όσο ανοιχτός κι αν είμαι στην κριτική και στις αλλαγές, στα θέματα του δημοσίου συμφέροντος είμαι “αγύριστο κεφάλι”», είπε.
Ο Θωμάς Μπέγκας δήλωσε βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου, δηλώνοντας πιστός στους Γιαννιώτες, έστω κι αν δεν τον βοηθάει το μικρό του όνομα, όπως ανέφερε εν είδη αστεϊσμού, και τόνισε πως την Κυριακή τα Γιάννενα δε θα είναι μόνο ο πρώτος δήμος στη χώρα, αλλά θα είναι και η πρωτεύουσα της αλήθειας. «Τα Γιάννενα, είναι έτοιμα για το μέλλον. Δε χρειάζονται πρόγραμμα, τα έχουμε όλα έτοιμα, μελετημένα και χρηματοδοτημένα. Στα Γιάννενα, το μέλλον συμβαίνει τώρα. Όλοι το ξέρουν πια. Τα Νέα Γιάννενα είναι ο πρωταγωνιστής της Ελλάδας μετά την κρίση», ανέφερε και έστειλε και ένα μήνυμα συμμετοχής, ζητώντας καθαρή εντολή πρωτιάς και συνεργασίας στην «Ενότητα Πολιτών –Νέα Γιάννενα» για «ένα μέλλον χωρίς αυταρχισμούς και παντογνώστες».
Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Θ. Μπέγκας κάλεσε στην εξέδρα όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού και επιπλέον μέλη της παράταξης, που κατεβαίνουν σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας