ΕπικαιρότηταVideoΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Τα «Φαντάσματα των Ιωαννίνων» ξαναχτύπησαν

Μετά τα έντυπα που διένειμαν, εκφράζοντας τις παραμελημένες ομάδες πολιτών του δήμου Ιωαννιτών, τα «Φαντάσματα των Ιωαννίνων», που στηρίζουν τη δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», προχώρησαν σε μια ακόμη συμβολική κίνηση.

Το πρωί της Πέμπτης, επί της οδού Άρη Βελουχιώτη, μετά τον κόμβο της Περιβλέπτου και με κατεύθυνση προς Σταυράκι, σε ένα σημείο με ελλιπή φωτισμό και χωρίς πεζοδρόμια, όπου, ειδικά το βράδυ, υπάρχει έντονος ο κίνδυνος να παρασυρθεί πεζός από αυτοκίνητο, προχώρησαν στην ανάρτηση δύο πινακίδων με τις επιγραφές «Προσοχή Κίνδυνος– Ανύπαρκτος Φωτισμός» και «Προσοχή Κίνδυνος– Ανύπαρκτα Πεζοδρόμια», ενώ ζωγράφισαν, με τη μέθοδο 3D-road-painting, έναν τρισδιάστατο κύβο, ώστε να προκαλείται η μείωση της ταχύτητας των οδηγών.
«Η δράση αυτή είχε σκοπό να αναδείξει ένα χρονίζον πρόβλημα στην οδό Άρη Βελουχιώτη, που εγκυμονεί κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος. Επίσης είχε σκοπό να αποδείξει ότι με έξυπνες, φτηνές και, κυρίως, αποτελεσματικές δράσεις, ο δήμος μπορεί όχι μόνο να παρέμβει ουσιαστικά στα καθημερινά προβλήματα της πόλης αλλά και να δώσει καινοτόμες, πρωτότυπες λύσεις. Θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι δεκάδες τα σημεία του δήμου, που έχουν παρόμοια προβλήματα φωτισμού, αλλά το συγκεκριμένο είναι, ίσως, το πιο επικίνδυνο, καθώς βρίσκεται μετά από στροφή με μικρή ορατότητα. Το χρώμα που χρησιμοποιήσαμε είναι οικολογικό, ώστε να μην προκληθεί επιβάρυνση στο περιβάλλον και σε λίγες μέρες θα σβηστεί, καθώς είναι υδροδιαλυτό, ενώ θα αποσύρουμε και τις πινακίδες, ώστε να μη ρυπάνουμε το περιβάλλον. Όμως το πρόβλημα θα παραμείνει, αν ο δήμος δε φωτίσει την περιοχή και δε δημιουργήσει πεζοδρόμια», αναφέρεται σε δήλωση για την παρέμβαση, στην οποία εκφράζεται και η ευχή οι δράσεις αυτές να προβληματίσουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους επόμενους διοικούντες του δήμου.

Σχετικά άρθρα

Προαναγγελία κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επαναβεβαίωση της στήριξης στη δημοτική αρχή

«Κανένα κενό εξουσίας δεν υφίσταται»