ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Το «Κέντρο για το Παιδί» παρουσίασε ο Θ. Μπέγκας

Την ολοκληρωμένη μελέτη για το «Κέντρο για το Παιδί», που θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην Ασύλου Ανιάτων, παρουσίασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, κλείνοντας στη συνοικία της Λούτσας τον κύκλο των προεκλογικών συναντήσεων με τους κατοίκους στα Γιάννενα.

Το «Κέντρο για το Παιδί» απευθύνεται σε δύο ομάδες ατόμων και κυρίως παιδιών: ΑμεΑ και γενικό πληθυσμό. Σκοπός της αναμορφωμένης λειτουργίας του κατάλληλα ανακαινισμένου και εξοπλισμένου «Κέντρου για το Παιδί», αποτελεί η παροχή και ανάπτυξη πολύπλευρων δράσεων και προγραμμάτων, προσφέροντας δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης, άθλησης, ψυχαγωγίας καθώς και άλλων συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών, στον στεγασμένο και τον υπαίθριο χώρο.
Βασική αρχή του σχεδιασμού που αποτυπώνεται στην μελέτη, είναι η συμβίωση παιδιών με αναπηρία και παιδιών τυπικής ανάπτυξης και η κατάργηση των αρχιτεκτονικών φραγμών για τη συνύπαρξή τους.
Οι κάτοικοι της Λούτσας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της μελέτης, που «βάζει μπροστά» την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων και μάλιστα με πρωτοποριακό τρόπο, ενώ ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση με τον δήμαρχο.
Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε, επίσης, στην ολοκλήρωση μιας μεγάλης παρέμβαση σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων (Ν. Ζέρβα και παράπλευροι δρόμοι), ενώ έκανε γνωστό πως ξεκινούν παρεμβάσεις για διαπλατύνσεις πεζοδρομίων σε σημεία που αυτό κρίνεται αναγκαίο. Επίσης, έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου στους παλιούς Στρατιωτικούς Φούρνους, που ο δήμος ενέταξε στο ΕΣΠΑ.

«Σημαντικό αποτύπωμα» και στην Ανατολή

Μια εκτενή αναφορά στο «αποτύπωμα έργου», που αφήνει η σημερινή δημοτική αρχή στην Ανατολή, αλλά και σε όσα σχεδιάστηκαν και έχουν δρομολογηθεί για τη δημοτική ενότητα, έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο της Ανατολής.
Ο κ. Μπέγκας ξεκίνησε με την ολοκληρωμένη παρέμβαση 750.000 ευρώ στην οδό Παπαναστασίου, που ενώνει τα Γιάννενα με την Ανατολή και φτάνει μέχρι τον Κατσικά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην απόφαση της δημοτικής αρχής να χρηματοδοτήσει η ίδια με 250.000 ευρώ την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, καθώς η ίδια αδυνατούσε να το πράξει. Όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή τα συνεργεία της ΔΕΗ δουλεύουν εντατικά και μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους, θα έρθει ο δήμος για να ανακατασκευάσει τον δρόμο και τα πεζοδρόμια.
Η πιο μεγάλη παρέμβαση που αφορά και την Ανατολή, είναι ο μεγάλος δακτύλιος από τον κόμβο του Πανηπειρωτικού σταδίου μέχρι τον κόμβο Βογιάνου. «Ένα πολύ μεγάλο έργο που το σχεδιάσαμε, το παλέψαμε και υποβάλαμε την πρόταση για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ», σημείωσε ο δήμαρχος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο έργο στον ηλεκτροφωτισμό, για να μπει πλέον και ο δήμος Ιωαννιτών στην εποχή των led.
Πρόκειται για ένα έργο τριών εκατ. ευρώ, που ξεκινάει από τα Γιάννενα, ενώ στην πρώτη φάση του περιλαμβάνονται οι κεντρικοί άξονες της Ανατολής (Ιωαννίνων-3ης Σεπτεμβρίου-Παπαναστασίου) και στη δεύτερη φάση, για την οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη, επεκτείνεται σε όλο τον παλιό οικισμό της Ανατολής.
Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην Δ.Ε. Ανατολής, όπως ο πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο της Ανατολής, η
ολοκλήρωση της αίθουσας στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής, η κατασκευή δύο νέων παιδικών χαρών στην Ανατολή και άλλων δύο σε Μπάφρα και Νεοκαισάρεια, την ίδια στιγμή που τρεις ακόμη παιδικές χαρές στην Ανατολή εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», καθώς και οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο γήπεδο Ανατολής, στο Γυμνάσιο, και στις οδούς Ομήρου, Αγωνιστών, Γοργοποτάμου και Παλλιγέννεσης.
«Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην Ανατολή εργολαβία ύψους 610.000 ευρώ. Στο έργο περιλαμβάνεταιη διαμόρφωση της πλατείας Ανατολής (κάτω από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου) και ασφαλτοστρώσεις σε Ανατολή (στα Ραφταναίικα), στη Μπάφρα και τη Νεοκαισάρια. Και έχουμε και μια δεύτερη εργολαβία, ύψους 500.000 ευρώ, που αφορά κυρίως παρεμβάσεις στην περιοχή του Πανηπειρωτικού, στις οδούς Μυρτιάς, Αγωνιστών, Εμμανουηλίδη, Ακρίτα, Μεθόδιου, Δάφνης, Θερμοπυλών και Φειδιππίδου. Προγραμματίζουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Ανατολής και, όπως δεσμευτήκαμε, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο 4ο δημοτικό στη Ράχη Σαμή, ώστε να γίνει δυνατή η λειτουργία του τη νέα χρονιά. Τέλος, είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές την Πλατεία στα Μαγκλαρέικα με 350.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.
«Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας. Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της Κυριακής. Στην τελική ευθεία για τη νέα μεγάλη νίκη, που θα τη γιορτάσουμε όλοι μαζί. Με το σπαθί μας κερδίσαμε το 2014. Όσα οι άλλοι απλά υπόσχονται αυτές τις προεκλογικές μέρες, εμείς τα έχουμε σχεδιάσει, τα έχουμε δρομολογήσει, έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα και τα υλοποιούμε», κατέληξε ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας