ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Β. Μεϊμαράκης- Με διπλό μήνυμα η ψήφος στις ευρωεκλογές

Να μιλήσει ευρωπαϊκά θέλησε το Σάββατο στα Γιάννενα ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου «θα είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές».

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ, λίγο πριν την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε εισαγωγικά ότι «στην εκλογική αναμέτρηση που κυριαρχεί η ευρωκάλπη, θα πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν», δηλώνοντας σίγουρος πως, αφού τα κάνουν αυτά, θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία».
«Ακριβώς επειδή η Ευρωβουλή έχει πάρα πολλά ζητήματα να κουβεντιάσει και να αποφασίσει, θεωρώ πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν τη σκέψη τους και την έννοια τους και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αλλά κυρίως πρέπει να την έχουν και στους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή. Στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά ζητήματα . Θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ότι η ψήφος θα είναι βεβαίως και ένα μήνυμα εσωτερικό, αλλά κυρίως θα είναι και ένα μήνυμα μια ψήφος αντιπροσώπευσης των απόψεών τους, των ιδεών τους, στο ευρωκοινοβούλιο.Έχουμε να συζητήσουμε το θέμα του Brexit, είναι οι κοινωνικές ανισότητες, η ροή των μεταναστών, η κλιματική αλλαγή, είαι το πώς τα κράτη μέλη θα μπορέσουμε να έχουμε έναν κοινό φορολογικό συντελεστή, ώστε να προσελκύουμε με την ίδια άνεση επενδύσεις, έχουμε πάρα πολλά ζητήματα ανοικτά, τα οποία ή θα κουβεντιάσει η Ένωση και θα προωθήσει λύσεις, ή θα οδηγηθεί δυστυχώς σε ατραπούς διάλυσης, κάτι που κανένας δε θέλει, ιδιαίτερα στοn Νότο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παρόλη τη σημασία της αναμέτρησης της 26ης Μαΐου για την Ευρώπη, ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε πως η εθνική εσωτερική κατάσταση είναι μία παράμετρος, η οποία θα επηρεάσει πάρα πολύ την ψήφο της ευρωβουλής και απέδωσε το ότι οι ευρωεκλογές γίνονται και με όρους εθνικών εκλογών, γιατί έχουν να στηθούν κάλπες τέσσερα χρόνια. «Οι ευρωεκλογές βέβαια θα κρίνουν το πώς θα πορευτούμε και στις εθνικές εκλογές. Θα είναι ένα πρόκριμα οπωσδήποτε. Και για αυτό ακριβώς, μάχομαι για να έχει η ΝΔ ένα μεγάλο προβάδισμα, μια μεγάλη διαφορά, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εθνικές εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ εμφανίστηκε σίγουρος πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι πρώτο στις ευρωεκλογές, ενώ παραδέχθηκε ως η Ακροδεξιά παρουσιάζει αύξηση. «Είναι αλήθεια ότι οι αντιευρωπαϊστές θα έχουν περισσότερες έδρες, όπως τουλάχιστον καταγράφεται μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό θα αναγκάσει όλους εμάς να συνεννοηθούμε, ώστε να μπορέσουμε οι φιλοευρωπαϊκές ιδέες, παρ’ όλες τις διαφορετικές μας εκτιμήσεις, να είναι μία σαφής ισχυρή πλειοψηφία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο , ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και το προεδρείο, αλλά και τις απόψεις και τις ιδέες με βάση τις οποίες πρέπει να κινηθούμε την επόμενη 5ετία», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ισχυρό άρωμα Ηπείρου στα ευρωψηφοδέλτια