ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητά καθαρή εντολή για «την Ελλάδα των πολλών»

Ισχυρή, καθαρή και αδιαπραγμάτευτη εντολή, και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, για «την Ελλάδα των πολλών» ζητά η Εκλογική Επιτροπή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, που διοργανώνει μια ακόμη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση ενόψει ευρωεκλογών.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΕΗΜ, θα μιλήσουν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Πετρόπουλος. Επίσης, θα μιλήσουν τα μέλη του συντονιστικού της εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Μπίστης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης.

«Στις 26 του Μάη θα στείλουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για κρίσιμες εκλογές, που θα καθορίσουν την κατεύθυνση της Ευρώπης. Καλούμαστε, επομένως, να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις, γιατί το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης. Ζητάμε από τους δημοκρατικούς και απαιτητικούς πολίτες να απορρίψουν τη βολική για τη Δεξιά θεωρία του καναπέ, της αδιαφορίας και της αποχής, να προσέλθουν αποφασιστικά στις κάλπες και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προετοιμάσουν την μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις εθνικές εκλογές. Το οφείλουμε στους πολίτες, το οφείλουμε στην πατρίδα μας», ανέφερε το μέλος της εκλογικής επιτροπής Δημήτρης Τζιάλλας, σε συνέντευξη τύπου.

Όπως σημείωσε, η συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας αποτελεί στρατηγική πολιτική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των πολιτικών συσχετισμών που διαμορφώνονται σε Ελλάδα και Ευρώπη, και των προκλήσεων που ανοίγονται μπροστά μας.

Κοινό σημείο αναφοράς αυτής της σύγκλισης είναι η μάχη απέναντι στο υβρίδιο νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς και η κοινή στόχευση σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς, όπως η ενδυνάμωση της απασχόλησης, η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η ανάδειξη ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου και η θωράκιση των θεσμών της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας.

«Οι ιστορικοί δεσμοί που συγκροτούν αυτή τη μεγάλη κοινωνικο-πολιτική συμμαχία, καθορίζουν τη δράση της. Αυτή η προοδευτική –δημοκρατική συμμαχία αποτελεί εγγύηση για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που θα αγωνιστεί για μια άλλη Ευρώπη της ειρήνης, της κοινωνικής προόδου και της δημοκρατικής αναγέννησης», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας