ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Μ. Ελισάφ: «Η πρότασή μας είναι η δέσμευσή μας»

Με τη δέσμευση ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια καμιά ευκαιρία δε θα πάει χαμένη, έκλεισε την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».
Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όπου από νωρίς το απόγευμα είχε στηθεί εξέδρα και προβαλλόταν αποσπάσματα από περιοδείες και συνεντεύξεις της παράταξης το προηγούμενο διάστημα, ο Μ. Ελισάφ θέλησε να μοιραστεί με τους πολίτες το όραμά του για τα Γιάννενα της νέας εποχής.
Η μόνη παρέκκλιση του υποψήφιου δημάρχου στην ομιλία του ήταν στην αρχή, όταν είπε πως «ο καιρός μας έκανε το χατίρι», προσθέτοντας ότι ελπίζει να κρατήσει μέχρι το τέλος, καθώς της παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των υποψηφίων συμβούλων της κοινότητας Ιωαννίνων ακολούησε ροκ συναυλία με τους Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.
Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Ελισάφ ανέδειξε τη φυσιογνωμία της παράταξης, λέγοντας πως πρόκειται για μια νέα παράταξη στις ιδέες, στην κοινωνική σύνθεση, στη σχέση της με τους δημότες. «Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που στηρίζεται κυρίως στη νέα γενιά, από όλους τους πολιτικούς χώρους, από όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες. Μια ομάδα ανθρώπων, που έχει δώσει δείγματα γραφής στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους. Μια νέα παράταξη, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και πέρα από κομματικές δεσμεύσεις ή επιχειρηματικά συμφέροντα», υπογράμμισε.
Η ομιλία χαρακτηρίστηκε από θετικό λόγο, με τη μοναδική αναφορά στη δημοτική αρχή να γίνεται, όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» τόνισε πως δεν διεκδικεί το μονοπώλιο της εξουσίας αλλά τη λύση των προβλημάτων προς το συμφέρον των πολλών. «Οι σκληροί πολιτικοί ανταγωνισμοί είναι υποκατάστατο πολεμικής σύγκρουσης. Κάθε πολεμική σύγκρουση έχει ως αποτέλεσμα κυρίαρχους και κυριαρχούμενους. Η παράταξή μας απεκδύεται μια παρόμοια διαδικασία, τη μόνη κυριαρχία που διεκδικούμε είναι εκείνη επί των προβλημάτων μας. Προφανώς κρίνουμε τη δημοτική αρχή και επικρίνουμε τις ανεπάρκειές της, την αλαζονεία της εξουσίας, το πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης, την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφορία. Χωρίς όμως ένα θετικό αντιστάθμισμα με τις σαφείς δεσμεύσεις μας που μπορούν να υλοποιηθούν, ο κριτικός λόγος δεν είναι παρά μια αέναη περιστροφή στο κενό», τόνισε στην ομιλία του.
«Η πρότασή μας είναι η δέσμευσή μας» σημείωσε ο κ. Ελισάφ αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, θέτοντας ως στόχο να γίνουν τα Γιάννενα και πάλι πρώτα.
Εν συνεχεία περιέγραψε αναλυτικά το σχέδιο, που θέτει ως προτεραιότητες την οριστική επίλυση των προβλημάτων του δήμου, την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την καθαριότητα σε κάθε γωνιά, την αναβάθμιση της λίμνης, την λύση του κυκλοφοριακού, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την αξιοποίηση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, την ισόρροπη αθλητική ανάπτυξη, την συνεργασία με το πανεπιστήμιο, την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημιουργία μιας πόλης φιλικής και προσβάσιμης για όλους.
«Αρνούμαστε να βλέπουμε γειτονιές παρατημένες, δρόμους γεμάτους λακκούβες, πεζοδρόμια σπασμένα, πάρκα και παιδικές χαρές εγκαταλελειμμένες. Έχουμε πρόταση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι που ρημάζει. Θέλουμε να αποτελέσει ένα πολυθεματικό πάρκο που θα υιοθετηθεί από τους πολίτες. Έχουμε πρόταση για το Άσυλο Ανιάτων που αποτελεί μία εστία ρύπανσης. Θέλουμε να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες. Κουραστήκαμε να ακούμε για την ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Προτείνουμε με λίγα χρήματα συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να πάρει και πάλι ζωή. Καταθέσαμε πρόταση για το Άλσος. Μαζί με τους κατοίκους μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναβάθμισή του.
Μιλήσαμε για την ΔΕΥΑΙ. Ξέρουμε πως θα την κάνουμε μία επιχείρηση βιώσιμη, που θα προσφέρει φτηνότερο νερό και θα εξυπηρετεί τον πολίτη.
Ξέρουμε πως θα πετύχουμε την προγραμματισμένη εξωστρέφειαΘέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη συμβολή του δήμου στη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Ελισάφ.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου