ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αφήνουν χρήμα οι επισκέπτες

Με αισιόδοξα μηνύματα για την ενίσχυση συνολικά της τοπικής οικονομίας, μέσω του τουρισμού, έστειλαν οι ημέρες των εορτών του Πάσχα και τις Πρωτομαγιάς, με τους επισκέπτες που επέλεξαν τα Γιάννενα να μη… φείδονται δαπανών.

Με αισιόδοξα μηνύματα για την ενίσχυση συνολικά της τοπικής οικονομίας, μέσω του τουρισμού, έστειλαν οι ημέρες των εορτών του Πάσχα και τις Πρωτομαγιάς, με τους επισκέπτες που επέλεξαν τα Γιάννενα να μη… φείδονται δαπανών.

Η επισκεψιμότητα, καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών αλλά και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, κινείται σε υψηλότατα επίπεδο, αγγίζοντας το 100% στην πόλη των Ιωαννίνων, παρόλο που συνήθως οι πασχαλινές διακοπές συνδυάζονται με τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες.

Ωστόσο, η επισκεψιμότητα δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο, καθώς στόχο αποτελεί και η «κυκλοφορία» του χρήματος, επ’ ωφελεία μιας πλειάδας επαγγελματικών κλάδων. Ο στόχος αυτό φαίνεται πως επιτυγχάνεται σιγά-σιγά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών Νίκο Γκόλα, ο οποίος σημείωσε ότι η περιοχή αποκτά ποιοτικό τουρισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

«Τα Γιάννενα έχουν τη δυνατότητα να είναι μια πόλη επισκέψιμη 365 ημέρες τον χρόνο. Αυτός είναι ο στόχος και πρέπει να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές ομάδες σε αυτό. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο τουρισμός είναι ο μοχλός ανάπτυξης της περιοχής», σημείωσε.

Ικανοποίηση και στο Ζαγόρι

Με πολύ καλές πληρότητες στα καταλύματα και πλήθος ημερησίων επισκεπτών, μαζί με τους αποδήμους που επέστρεψαν για να γιορτάσουν, κύλησαν οι ημέρες του Πάσχα μέχρι και την Πρωτομαγιά, στο Ζαγόρι. Η τουριστική κίνηση ήταν αισθητά αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή και μαζί με τους Έλληνες επισκέπτες, στην περιοχή βρέθηκαν και πολλοί ξένοι από το Ισραήλ, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος τις περισσότερες ημέρες των εορτών, η κίνηση άρχισε από το Σάββατο του Λαζάρου και κορυφώθηκε από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ δεν έλειψαν και οι νέες αφίξεις για την Πρωτομαγιά, μαζί με πολλούς ημερήσιους επισκέπτες, οι οποίοι χάρηκαν τις ομορφιές του Ζαγορίου, γέμισαν τα περισσότερα χωριά και τα καταστήματα εστίασης.

«Μέχρι και την Κυριακή του Θωμά υπάρχουν αρκετές κρατήσεις στα ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι και τον Αύγουστο καταγράφονται ήδη πολλές προκρατήσεις, κυρίως από ξένους, ενισχύοντας την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Ζαγόρι τα τελευταία χρόνια», σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου Ελένη Παγκρατίου. Σε αυτό βοηθά, εκτός της προβολής και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, επισημαίνει.

Ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση των ημερών και γενικότερα για την αυξημένη επισκεψιμότητα, εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Ζαγορίου και δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βλάχος. «Ο δήμος εκτός από τη μέριμνα για τις υποδομές, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου προσπαθεί να στηρίξει και να προβάλει με κάθε μέσο το τουριστικό προϊόν του Ζαγορίου και να συνδέσει τον τουρισμό με τα τοπικά προϊόντα», σημειώνει.

Τα μηνύματα, όπως ανέφερε ο κ. Βλάχος, για τη θερινή περίοδο είναι αισιόδοξα και η προσπάθεια δήμου και επαγγελματιών συνεχίζεται για να διατηρηθεί ψηλά η επισκεψιμότητα και η αύξηση των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα του Ζαγορίου.

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Τον Μάιο η UNESCO στο Ζαγόρι

Γεωργία Χαλάτση

Αναμονή και αγωνία για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση