ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στα Γιάννενα την Τρίτη ο πρωθυπουργός

Στα Γιάννενα θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαΐου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ηπείρου, ενόψει των επικείμενων κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων για την Ευρωβουλή, την αυτοδιοίκηση, αλλά και τις εθνικές εκλογές, που θα ακολουθήσουν εντός του έτους.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, στις 7.30 το απόγευμα.

«Προάγγελος» της επίσκεψης του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,ο οποίος, θα βρίσκεται την Πέμπτη στην πόλη των Ιωαννίνων, ως κεντρικός ομιλητής της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τίτλο «Εκλογές 2019: Τέσσερα διλήμματα για την Οικονομία και την Κοινωνία».

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, στις 7.30 το απόγευμα και θα χαιρετίσουν οι –καταγόμενες από την Ήπειρο- υποψήφιες για την Ευρωβουλή Φωτεινή Σκοπούλη και Όλγα Νάσση.

Την ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τις σχεδιαζόμενες πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος έκανε ο συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπασιούκας.

Ο κ. Μπασιούκας υπογράμμισε τις αλλαγές που επιφέρει στην αυτοδιοίκηση η εφαρμογή του «Κλεισθένη Ι, που, όπως σημείωσε, «στοχεύει στη διεύρυνση της δημοκρατίας, τον διάλογο, τη συμμετοχή πολλών συμβούλων και τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων στις όποιες αποφάσεις, καθώς και στην υλοποίησή τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευρωεκλογές και τη σημασία τους για το μέλλον της Ευρώπης, τονίζοντας την ενίσχυση της ακροδεξιάς. «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη συσπειρώνονται. Το πρόσφατο αποτέλεσμα των Ισπανικών εκλογών, με τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, μας δίνει ελπίδα. Στη χώρα μας χτίζουμε ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο για τις ευρωεκλογές, (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία), με στόχο μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων. Μια Ευρώπη που θα πει “stop” στη λιτότητα και θα ανοίξει δρόμους για μια δίκαιη ανάπτυξη, για μια οικολογική Ευρώπη. Ταυτόχρονα λέμε “όχι” στην προσπάθεια της παλινόρθωσης της δεξιάς στη χώρα μας. Οι αριστεροί, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι του τόπου μας θα δώσουν ισχυρή απάντηση στις επερχόμενες ευρωεκλογές», σημείωσε ο κ. Μπασιούκας.

Σχετικά άρθρα

Ευκλ. Τσακαλώτος: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις»

Στα Γιάννενα για δύο μέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ηπειρωτικός Αγών

Η ζωή χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα