ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ολοκληρώνεται μετά από 13 χρόνια “φαγούρας”

Μετά από 13 χρόνια, τον Ιούνιο του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει προχωρήσει σε ποσοστό 90%, έπειτα από την επανεκκίνησή του, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Αυτό προκύπτει από την επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου στο αεροδρόμιο, όπου συναντήθηκε με τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Η πρώτη σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε το 2006, με συμβατική ημερομηνία περαίωσης το 2009. Από τότε, έχει πάρει εννέα παρατάσεις με την τελευταία σύμβαση να υπογράφεται στις 18 Σεπτεμβρίου 2014. Το Σεπτέμβρη του 2017 ξεκίνησε η επέκταση και αναδιαρρύθμιση του κτιρίου του αεροσταθμού, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς, μέχρι τώρα κατασκευάστηκαν δύο νέοι τροχόδρομοι, νέο δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, υπηρεσιακή οδός, νέος πύργος ελέγχου, αμαξοστάσιο, δίκτυο αποστράγγισης και απορροής ομβρίων, έγινε η διευθέτηση των καλωδιώσεων, ολοκληρώθηκε η περιμετρική ασφάλεια, ο φωτισμός και το πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Για να παραδοθεί το έργο, απομένει να ολοκληρωθούν η κατασκευή του νέου κτιρίου του αεροσταθμού, η κατασκευή του περιβάλλοντος χώρου κυκλοφορίας και των οδικών συνδέσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Στέφος, πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα προωθήσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όλου του νομού και της Ηπείρου. «Το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, σε συνδυασμό με τους αυτοκινητόδρομους και την προέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, θα καταστήσουν τα Γιάννενα κόμβο συγκοινωνιών για τα δυτικά Βαλκάνια, συμβάλλοντας πλήρως στην άρση της χρόνιας απομόνωσης της περιοχής», σημειώνεται σε ανακοίνωση του βουλευτή.

Σχετικά άρθρα

Σύνδεση με Σκανδιναβία με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

Πληθαίνουν οι φωνές για λήψη στοχευμένων μέτρων

Στο +48,1% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων