ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

«Δεν είναι προεκλογικές οι ασφαλτοστρώσεις»

Το έργο της δημοτικής αρχής στο κομμάτι της βελτίωσης των υποδομών είχε την ευκαιρία να αναδείξει ο αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Ενέργειας Γιάννης Λιόντος, με αφορμή την εν εξελίξει ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Ζέρβα.

Παράλληλα, όμως, έδωσε και απαντήσεις σε όσους χαρακτηρίζουν τα έργα προεκλογικά, αλλά και σε σχόλια για τη χρονική στιγμή, που επελέγη να γίνει η ανακατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, με δεδομένο πως υπάρξει αυξημένη κίνηση λόγω των ημερών του Πάσχα.
«Έργα που αφήνουν αποτύπωμα από τη μία άκρη του δήμου μέχρι την άλλη, έργα με προϋπολογισμό πάνω από 10 εκ, ευρώ, που γίνονται με δικά μας χρήματα-κι αυτό είναι πολύ σημαντικό- σίγουρα δεν είναι προεκλογικά. Είναι έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες, σε περιοχές πέριξ των Ιωαννίνων και σε όλες τις γειτονιές της πόλης», τόνισε ο κ. Λιόντος.
Όπως εξήγησε, το έργο της Ν. Ζέρβα αποτελεί τμήμα της εργολαβίας του 1,2 εκ. ευρώ που για ανακατασκευή δημοτικών οδών στον ιστό της πόλης, η οποία δημοπρατήθηκε πριν από 1,5 χρόνο και, με τις διαδικασίες που απαιτούν τα δημόσια έργα, η σύμβαση υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2018. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις στην Καλούτσιανη, τους Αμπελόκηπους και άλλες περιοχές των Ιωαννίνων.
Μετά την ανακατασκευή της οδού Ν. Ζέρβα, η εργολαβία θα συνεχιστεί με αποκατάσταση των λακκουβών με τον πιο άρτιο τεχνικά τρόπο και με ανακατασκευή και άλλων οδών της πόλης στην περιοχή του ΙΚΑ και στην οδό Γερβασίου. Το συγκεκριμένο έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του 2019 και «προφανώς θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές», όπως είπε ο αντιδήμαρχος.
Με αφορμή την ανακατασκευή της οδού Ν. Ζέρβα, του τρίτου μεγαλύτερου άξονα σε κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη, υπογράμμισε πως αυτή η δημοτική αρχή το πολιτικό σθένος να «ακουμπήσει» μεγάλους οδικούς άξονες μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, «που πέρασαν 30-40 χρόνια για να τους αγγίξει χέρι».

Έπρεπε να γίνει τώρα

Αιτιολογώντας την απόφαση να εκτελεστεί αυτές τις μέρες το έργο, ο κ. Λιόντος ανέφερε πως δεν μπορούσε να γίνει τις μέρες που τα σχολεία ήταν ανοιχτά, καθώς θα δημιουργούνταν προβλήματα στην προσέλευση των μαθητών, ενώ κρίθηκε πως αν περίμεναν την εβδομάδα μετά το Πάσχα, υπήρχε ο κίνδυνος να μην είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες.
«Ήταν μονόδρομος για μας το έργο να κατασκευαστεί με κλειστά σχολεία και θεωρώ ότι έχουμε την κατανόηση του κόσμου για την αναστάτωση που προκλήθηκε αυτές τις μέρες, γιατί το έργο ολοκληρώνεται ταχύτατα», σημείωσε ο κ. Λιόντος και ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία και τον ανάδοχο του έργου «για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το έργο, για το ότι περάσαμε “χειρουργικά” μέσα σε 3-4 μέρες από έναν τέτοιο άξονα, παρ’ ότι υπήρξαν εμπόδια και απρόοπτα».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ανακατασκευή της Ν. Ζέρβα, που ξεκίνησε την Κυριακή, θα ολοκληρωθεί αύριο Μ. Πέμπτη.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών