ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

«Κλειδί» για την εξωστρέφεια οι συνέργειες

Τις προτάσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για αξιοποίηση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου και του πάρκου «Λιθαρίτσια», συζήτησαν ο επικεφαλής της Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Σουέρεφ.

Η ενημέρωση αφορούσε την αισθητική και λειτουργική σύνδεση του πάρκου με το μουσείο, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης και την προσβασιμότητα σε αυτό ΑμεΑ, καθώς και η ανακατασκευή των κλιμάκων που οδηγούν στο πάρκο.
Η συζήτηση ανέδειξε, παράλληλα, τόσο τις ανάγκες παρεμβάσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και ακίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος, όσο και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους προς όφελος των πολιτών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μνημεία, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, όπως το Κάστρο, η μοναστική πολιτεία της Νήσου, η Καστρίτσα, το Σπήλαιο Περάματος και η Δωδώνη, με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού, θρησκευτικού και θεατρικού τουρισμού.
Από τη συζήτηση ανέκυψε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η διασύνδεση με τους φορείς της εκπαίδευσης, με εστιασμένες βιωματικές δράσεις, ώστε οι νέοι της πόλης να γνωρίσουν καλύτερα και να ενδιαφερθούν ενεργά για τα μνημεία της πόλης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων επεσήμανε από την πλευρά του την καλή συνεργασία που υπήρξε στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου στο Πνευματικό Κέντρο, η οποία προσέφερε στους πολίτες τη δυνατότητα να απολαύσουν πολιτιστικά αγαθά σε χώρους ιστορικά και αισθητικά προνομιακούς. Η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα σημαντική και όπως τονίστηκε οι συνέργειες αποτελούν «κλειδί» για την εξωστρέφεια.

Συνάντηση με σωματεία μπάσκετ και βόλεϊ

Χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν από τη συνάντηση του Μ. Ελισάφ και της Επιτροπής Αθλητισμού της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» με εκπροσώπους των σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ. Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση που έγινε το τελευταίο διάστημα με σκοπό αυτή την φορά την ενημέρωση των σωματείων για τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, που διαμορφώθηκαν μετά τον πρώτο μεγάλο κύκλο διαβούλευσης.
Αφού διαπιστώθηκε, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, ότι εδώ και αρκετά χρόνια ο δήμος έχει πάρει «διαζύγιο» με τον αθλητισμό, έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών γυμναστηρίων, την αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων άθλησης για τον σωματειακό αθλητισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων με άξονα τα αθλήματα σάλας.
Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δεσμεύτηκε, για ακόμη μία φορά, ότι θα πάρει όλα τα μέτρα για να βελτιώσει τις συνθήκες άθλησης των νεαρών αθλητών, καθώς περίπου 2.000 παιδιά αθλούνται σε χώρους χωρίς θέρμανση, χωρίς τουαλέτες, χωρίς επαρκή φωτισμό και χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Οι υποψήφιοι στο Σταυράκι

Τους υποψηφίους στην κοινότητα Σταυρακίου παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ. Όπως τόνισε, το Σταυράκι, μία από τις τρεις πρώτες κοινότητες που συνενώθηκαν με τον δήμο, ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του.
«Ακούμε τους πολίτες, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους από τον δήμο. Δεσμευόμαστε για μια νέα εποχή. Για ισότητα των κοινοτήτων και των πολιτών. Για απόδοση όσων δικαιούνται. Για συνεχή συνεργασία. Για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων άμεσα και επί τόπου», υπογράμμισε.
Υποψήφιοι στην κοινότητα Σταυρακίου είναι οι Ζωή Αλεξίου, Ναυσικά Αυδίκου, Θεοφάνης Γεροδήμος, Θεοπίστη Γιοναννίδου- Λιάτσου, Γιώργος Δημακόπουλος, Αλέξανδρος Ιακωβίδης, Χρυσούλα Κασιούμη, Γεώργιος Παππάς -Γώγος και Σοφία Φίνου.

Σχετικά άρθρα

Μια έκθεση – αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Βασίλη Χαρίση

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ