ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Η περιπέτεια ετών φτάνει στο τέλος της

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν πλέον οι διαδικασίες για την μελέτη πράξης εφαρμογής στις περιοχές Δροσιά, Πεντέλη, Ζευγάρια και Τσιφλικόπουλο, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάθεσή της, ενώ ήδη έχουν γίνει σχεδόν τα 2/3 των δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο ανάδοχος της μελέτης πράξης εφαρμογής υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση, παρουσία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Γιώργου Βίνη. Η εκπόνηση της μελέτης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους, είναι το τελικό στάδιο για να κλείσει μια εκκρεμότητα 33 ετών και να ανοίξει ο δρόμος τόσο για έργα υποδομής όσο, κυρίως, για την πολεοδομική τακτοποίηση στις παραπάνω περιοχές.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για τον δήμο και ειδικά για τις περιοχές της Δροσιάς, της Πεντέλης, των Ζευγαριών και του Τσιφλικόπουλου. Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 33 περίπου χρόνια σιγά-σιγά τελειώνουν. Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης πράξης εφαρμογής για μια περιοχή που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο. Προχωράμε με βάση τον σοβαρό σχεδιασμό μας και είμαι σίγουρος ότι, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και της μελέτης, θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών χιλιάδων συμπολιτών μας στις περιοχές αυτές. Θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε βήμα-βήμα την εκτέλεση της μελέτης και διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι το αποτέλεσμά της θα δικαιώσει τα χρόνια της αναμονής τους», σημείωσε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο τον αντιδήμαρχο Γ. Βίνη, όσο και τους εργαζόμενους της Πολεοδομίας για την επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης.

Για μια «σημαδιακή ημέρα» έκανε λόγο ο κ. Βίνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προώθηση των διαδικασιών. «Η υπόσχεση που δώσαμε ως δημοτική αρχή στους κατοίκους των περιοχών αυτών, γίνεται πράξη. Φτάνουμε επιτέλους στην αρχή του τέλους. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, ώστε να κατορθώσουμε κάτι που κι άλλες δημοτικές αρχές προσπάθησαν πολύ, αλλά δεν κατάφεραν να το ολοκληρώσουν», σημείωσε.

Μέχρι σήμερα στο γραφείο της Πολεοδομίας έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 δηλώσεις ιδιοκτησίας, σε ένα σύνολο που εκτιμάται στις 3.000. Η διαδικασία συνεχίζεται, μετά την παράταση που δόθηκε έως τις 30 Απριλίου, και, όπως ξεκαθάρισε, ο κ. Βίνης δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Εκ μέρους των μελετητών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τον δήμο και δεσμεύτηκε ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί άρτια και εντός των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων. «Από τη μέχρι τώρα συνεργασία που υπάρχει με την τεχνική υπηρεσία, εκτιμούμε ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου