ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Σχέδιο για οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της πόλης πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή».

Ο κ. Ελισάφ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί καταστήματα και να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες για τον καθημερινό τους αγώνα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, μαζί με τους υποψηφίους ενημέρωσαν καταστηματάρχες και πολίτες για το πρόγραμμα και τις θέσεις της παράταξης. Ειδικότερα, επικεντρώθηκαν στο σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του κέντρου, μέσα από μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση της εικόνας του με πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα.

Σε Μάζια και Κρυόβρυση

Με τους κατοίκους στη Μάζια και την Κρυόβρυση συναντήθηκε την Κυριακή Μωυσής Ελισάφ. Και στις δύο κοινότητες έγινε εποικοδομητική συζήτηση τόσο για τα προβλήματα που υπάρχουν όσο και για τις δυνατότητες επίλυσής τους.

«Τα ζητήματα καθημερινότητας και η απουσία υποδομών είναι τα κύρια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους. Δυστυχώς παρά τις καταγεγραμμένες ανάγκες οι παρεμβάσεις δεν ήταν οι ανάλογες. Έτσι, ακόμη και μικρά προβλήματα χρονίζουν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των κοινοτήτων να νιώθουν πολύ μακριά από τον δήμο», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της παράταξης.

Ο καθαρισμός των δεξαμενών, ο φωτισμός και η βελτίωση των οδικών υποδομών αποτελούν τα βασικότερα προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι της Μάζιας, ενώ η αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, η συντήρηση της πλατείας, η αξιοποίηση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου αποτελούν τα κυρίαρχα ζητήματα για τους κατοίκους στην Κρυόβρυση.

Ο κ. Ελισάφ τόνισε την απόφαση της παράταξής του για την ενίσχυση των κοινοτικών συμβουλίων με αρμοδιότητες και πόρους, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα και επιτόπου μικρά και καθημερινά προβλήματα που ανακύπτουν.

«Σκοπός μας είναι να μην υπάρχουν περιοχές δύο ταχυτήτων. Να μην υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών. Οφείλουμε να ακούμε τις τοπικές κοινωνίες, να είμαστε δίπλα τους και να δίνουμε άμεσες λύσεις. Μ’ αυτή την αρχή θα πορευτούμε, με ισότιμη αντιμετώπιση και με υπευθυνότητα», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Σχετικά άρθρα

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Πάνε για Νοέμβριο οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων