Αίθουσα Σύνταξης Αυτοδιοικητικές Εκλογές Επικαιρότητα

Με ισχυρό αποτύπωμα έργου και σχέδιο για την «επόμενη μέρα»

Στις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, που αφήνουν ένα ισχυρό αποτύπωμα έργου στις γειτονιές των Ιωαννίνων, εστίασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, κατά τις επισκέψεις τις τελευταίες ημέρες, συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα».

Πρόκειται για έργα που, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων, συμβάλλουν αποφασιστικά στο να αλλάξει η καθημερινότητα των ανθρώπων σε ολόκληρες γειτονιές, που είχαν για πολλά χρόνια -σε αρκετές περιπτώσεις για πολλές δεκαετίες- να δουν έστω και μια παρέμβαση από τον δήμο.
Πρώτος σταθμός ήταν ο Βοτανικός. «Για όλους μας εδώ, ήταν πραγματικά ο λασπότοπος, με σπίτια που πλημμύριζαν συχνά και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές. Σήμερα, όχι μόνο ολόκληρη η περιοχή έχει “μαυρίσει” από την άσφαλτο, αλλά εδώ έγινε ένα έργο πρότυπο, με καινούργια δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και αντιπλημμυρικά έργα», είπε ο Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής και συνέχισε: «Aν με ρωτάτε αν τα κάναμε όλα, θα σας πω, όχι, γιατί οι ανάγκες δεν τελειώνουν. Όμως, ήρθαμε σε μια περιοχή, όπου οι κάτοικοι εδώ και 30 χρόνια πληρώνουν εισφορά για το νέο σχέδιο κι όλα αυτά τα χρόνια δεν κουνήθηκε ούτε μια πέτρα. Ήρθαμε με ένα έργο 1,2 εκατ. ευρώ να κλείσουμε “πληγές” δεκαετιών». Έκανε, επίσης, γνωστό πως στην περιοχή είναι ήδη στο σχεδιασμό και η κατασκευή δύο παιδικών χαρών.
Ανάλογη είναι η εικόνα των έργων και στη Βρυσούλα, την οποία επίσης επισκέφθηκε ο Θωμάς Μπέγκας. Ζωτικής σημασίας για την περιοχή ήταν ο μεγάλος άξονας της οδού Αριστοτέλους και πολλοί δρόμοι κάθετοι ή γύρω από αυτόν. Η πρώτη φάση του έργου προϋπολογισμού 450.000 ευρώ ολοκληρώθηκε και ξεκινάει άμεσα η δεύτερη φάση προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, που περιλαμβάνει εργασίες ηλεκτροφωτισμού, πλακοστρώσεων κ.λπ.
Κομβικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή είναι η ανακατασκευή του άξονα της Παπαναστασίου, που συνδέει τα Γιάννενα με την Ανατολή και τον Κατσικά. Το έργο βρίσκεται με εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε με την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ και θα συνεχιστεί με το κυρίως κατασκευαστικό κομμάτι. Στο μεταξύ, αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινάει η ανακατασκευή της πλατείας στη Βρυσούλα.

Σε Σταυράκι, Μάρμαρα και Νεοχωρόπουλο

Στο επίκεντρο της συζήτησης με κατοίκους σε Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι, βρέθηκε η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου. Πρόκειται για έναν άξονα, που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο από όσους κινούνται προς το πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ένα έργο πολύ σημαντικό, που ξεκίνησε με 1 εκ. ευρώ από ίδιους πόρους του δήμου και χρήματα που εξασφάλισε από το πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών. Ένα έργο μεγάλου κόστους, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μια νέα εργολαβία ύψους 500.000 ευρώ.
Παράλληλα, σε Σταυράκι, Μάρμαρα και Νεοχωρόπουλο έχουν ολοκληρωθεί ήδη σημαντικά οδικά έργα και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ολοκληρώθηκαν διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις σε άξονες που ήταν πριν στενοί χαλικόδρομοι, ενώ βελτιώθηκαν αθλητικές υποδομές και δημόσιοι χώροι. Τα έργα καθημερινότητας συνεχίζονται και στις τρεις αυτές περιοχές, καθώς είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες που αφορούν βελτίωση υποδομών, με συνολικό προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Παρεμβάσεις στα Λιθαρίτσια, υπόγειο πάρκινγκ στο Άλσος

Διαχρονική στήριξη στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Πρόταση για ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου και Κέντρου Προφορικής Ιστορίας της Ελληνικής Παιδείας