ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πώς νιώθεις σε μία σύγκρουση;

Την ευκαιρία μιας βιωματικής εμπειρίας σε θέματα οδικής ασφάλειας είχαν μαθητές σχολείων και πολίτες, στο πλαίσιο ενός διημέρου εκδηλώσεων, που οργάνωσε ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Περίπου 400 μαθητές Λυκείων της πόλης είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τη σημασία της χρήσης της ζώνης ασφαλείας με τη χρήση προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου και προσομοιωτή πρόσκρουσης, καθώς και το πώς είναι να οδηγούν υπό την επήρεια μέθης, με τη χρήση γυαλιών προσομοίωσης μέθης, ενώ υπήρχε και θεωρητικό εκπαιδευτικό μέρος. Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και μία ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οδικής ασφάλειας για ενήλικες, οι οποίοι επίσης είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τους προσομοιωτές.
Στις εγκαταστάσεις του Α΄ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, όπου είχαν στηθεί οι προσομοιωτές, βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου και ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης, οι οποίοι παρακολούθησαν και συμμετείχαν εκπαιδευτικά προγράμματα, που αποτελούν πρωτοποριακό θεσμό πανευρωπαϊκά και είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
«Πιστεύουμε σε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας με τη νεολαία, γιατί η διάδραση βοηθά στην καλύτερη διάχυση των μηνυμάτων που θέλουμε να περάσουμε. Απευθυνόμαστε στη νέα γενιά, η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει και εμάς τους μεγαλύτερους, γιατί σιγά – σιγά αντιλαμβάνεται καλύτερα κάποια πράγματα από τη δική μας. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με αυτόν τον τρόπο γιατί η ανταπόκριση είναι σημαντική», τόνισε ο κ. Μπέγκας, αναφερόμενος και στη δράση για την ανακύκλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.
«Δυστυχώς η Ελλάδα καταγράφει μια αρνητική πρωτιά σε τροχαία ατυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε όλη την Ευρώπη, ενώ είναι δεύτερη παγκοσμίως σε συχνότητα θανάτων. Για εμάς η ευαισθητοποίηση των οδηγών αλλά και των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι επιβεβλημένη. Αυτό το διήμερο καλέσαμε τον κόσμο και τους μαθητές μας για να μιλήσουμε όχι για τον θάνατο αλλά για τη ζωή. Τη ζωή τη δική μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Βασιλείου.
Στη σημασία της εκπαίδευσης στάθηκε και ο κ. Αζέλης, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της χρήσης της ζώνης ασφαλείας και του κράνους κατά την οδήγηση. «Θα πρέπει να γίνει βίωμα. Όπως φοράμε τα ρούχα μας, όταν βγαίνουμε από το σπίτι, έτσι πρέπει να φοράμε κράνος και ζώνη κατά την οδήγηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Σε αναζήτηση νέας στέγης για τη Β’ τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής