ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Γιάννενα Τώρα: Συνεχίζει να έχει στο επίκεντρο την Παμβώτιδα

Τη δυνατότητα μιας εφ’ όλης της ύλης συζήτησης για τα θέματα της λίμνης Παμβώτιδας είχαν η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Μπαρτζώκας, τα μέλη της Γραμματείας Θ. Παπαδημητρίου και Κ. Ρώσσης, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ενημέρωσαν τον Σύλλογο για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της αλλά και για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ από την πλευρά του Συλλόγου ο πρόεδρος Κ. Φρίγκας, ο αντιπρόεδρος Κ. Κωνσταντής, και ο γραμματέας Ι. Σάκκος παρείχαν ενημέρωση επί θεμάτων διαχείρισης της λίμνης αλλά και ζητημάτων που αφορούν τον ιχθυοπληθυσμό. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν ζητήματα αναπαραγωγής αλλά και εξαφάνισης κάποιων ενδημικών ειδών, ενώ αναφορά έγινε στα ζητήματα του πράσινου χρωματισμού της λίμνης, στη δυσοσμία και τα υπόλοιπα προβλήματα που καταγράφονται.
Οι ερασιτέχνες αλιείς τόνισαν ότι πρέπει αμεσότατα να μπει σε λειτουργία το μηχάνημα αφαίρεσης ιλύος, αλλά και να ληφθούν μέτρα αποκατάστασης της φυσικής όχθης της Λίμνης ώστε να υπάρξει αυτοκαθαρισμός της λίμνης, ο οποίος έχει διακοπεί από τις διάφορες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους ερασιτέχνες αλιείς στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος τις λίμνης και ειδικά στις διάφορες δραστηριότητες π.χ. μετακίνηση επισκεπτών, οι οποίες πρέπει τάχιστα να εναρμονιστούν με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον και το υδάτινο οικοσύστημα.
Τέθηκε, επίσης, και σειρά άλλων σχετικών ζητημάτων σχετικά με τη φύλαξη τις λίμνης, αλλά και με τους κανονισμούς και διατάξεις που αφορούν την επαγγελματική αλιεία.
«Η δική μας παράταξη είναι η μοναδική που δεν κραυγάζει συνθήματα, αλλά που πρώτα ακούει και μετά καταθέτει προτάσεις. Δεν ερχόμαστε ως γνώστες επί παντός του επιστητού, όπως όλοι οι άλλοι κατά τις προεκλογικές κυρίως περιόδους, αλλά αφουγκραζόμαστε όσους μπορούν να συνεισφέρουν και για το συγκεκριμένο ζήτημα, ιδίως αυτούς που η αγαπημένη τους δραστηριότητα τους κάνει να είναι συνεχώς δίπλα στη λίμνη μας. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων για την ιδιαίτερα χρήσιμη ενημέρωση και διαβεβαιώνουμε τα μέλη του ότι δε θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα ζητήματα της λίμνης, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά ιδίως μετεκλογικά, όπως πράττουμε χρόνια τώρα. Σε μια εποχή και μια περίοδο που περισσεύουν τα λόγια, εμείς μιλάμε με πράξεις, όπως πάντα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Α. Μπαρτζώκας.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων