ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκλεισαν εκκρεμότητες δεκαετιών σε Ζευγάρια και Καλούτσιανη

Σε Ζευγάρια και Καλούτσιανη συνέχισε την Παρασκευή τις επισκέψεις του σε συνοικίες της πόλης ο δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος Θωμάς Μπέγκας, συνοδευμένος από στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά και νέους υποψήφιους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών -Νέα Γιάννενα».

«Κλείνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών, παρεμβαίνουμε σε γειτονιές των Ιωαννίνων, όπου οι κάτοικοι περίμεναν χρόνια για τα αυτονόητα», ανέφερε ο Θ. Μπέγκας, μιλώντας με τους κατοίκους για όσα έγιναν στην παρούσα δημοτική θητεία στις δύο περιοχές κιι όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί για την ερχόμενη.
Στα Ζευγάρια, η δημοτική αρχή «πιστώνεται» στον απολογισμό της την κατασκευή του κόμβου Εφύρας και την προώθηση της «Μελέτης Πράξης Εφαρμογής Δροσιάς- Πεντέλης- Ζευγαριών- Τσιφλικόπουλου», που αποτελούσαν εκκρεμότητες δεκαετιών.
Για σχεδόν 40 χρόνια οι κάτοικοι των Ζευγαριών περίμεναν την πράξη εφαρμογή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για έργα υποδομής στην περιοχή τους. Η δημοτική αρχή έκανε την πολιτική επιλογή να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους (1 εκατ. ευρώ) την εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής, προχώρησε στο σχετικό διαγωνισμό που ανέδειξε τον ανάδοχο και αυτή την περίοδο οι κάτοικοι καταθέτουν τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στην Πολεοδομία, ώστε να ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης.
«Ξέρω ότι έχετε υπομείνει δεκαετίες για τα αυτονόητα. Η ολοκλήρωση της μελέτης θα ανοίξει πλέον το δρόμο για να προχωρήσουμε τη νέα τετραετία έργα υποδομής ζωτικής σημασίας για τη γειτονιά σας», είπε ο Θωμάς Μπέγκας στους κατοίκους. Να σημειωθεί ότι στο νέο μεγάλο πρόγραμμα της ΔΕΥΑΙ είναι ενταγμένα έργα αποχέτευση και σε περιοχές των Ζευγαριών, ώστε να κλείσει το θέμα των υπόγειων υποδομών για να προχωρήσουν οι επίγειες.
Η ολοκλήρωση κατασκευής του κόμβου Εφύρας (προϋπολογισμού 500.000 ) άλλαξε τα κυκλοφοριακά δεδομένα σε έναν δρόμο «καρμανιόλα» των Ζευγαριών, ενώ έχει ανάδοχο και ξεκινάει άμεσα ένα συμπληρωματικό έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, για την ανακατασκευή της οδού Εφύρας και άλλων δρόμων στα Ζευγάρια.
Έργα που αφορούν την καθημερινότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων με κατοίκους της Καλούτσιανης. «Σ’ αυτή την παλιά συνοικία των Ιωαννίνων υλοποιήσαμε σημαντικά έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα σας και θα είμαστε πάλι εδώ τα επόμενα χρόνια για να συνεχίσουμε, γιατί ξέρω ότι οι ανάγκες είναι πολλές σε κάθε γειτονιά της πόλης», ανέφερε ο δήμαρχος Ιωαννίνων.
Στην Καλούτσιανη υλοποιήθηκε ένα μεγάλο δίκτυο όχι απλά ασφαλτοστρώσεων αλλά ανακατασκευής δρόμων με τα απαιτούμενα συμπληρωματικά έργα υπόγειων δικτύων ή πεζοδρομίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ Έτσι ανακατασκευάστηκε το οδικό δίκτυο ΚΑ’ Φεβρουαρίου, Αιακιδών< Μολοσσών, Ριζάρη και Αλκέτα, συνολικού μήκους 2 χλμ. και επιφάνειας 18.000 τ.μ. Επίσης, έγινε ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Αγίου Κοσμά και πλακόστρωση της οδού Πρέντζα, συνολικής επιφάνειας 800 τ.μ.
Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας συνεχίζονται με το νέο έργο «Ανακατασκευή και βελτίωση οδοστρώματος δημοτικών οδών», προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά και εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα σε οδούς της Καλούτσιανης, η Λεωφόρος Μακαρίου και κάθετες σε αυτήν.
Επίσης ολοκληρώθηκε το Αθλητικό Κέντρο Καλούτσιανης, όπου έγιναν νέα γήπεδα μπάσκετ, πίστα σκέιτ και νυχτερινός φωτισμός με led.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας