ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόγραμμα οκτώ αξόνων για την «επόμενη μέρα»

Το πρόγραμμα της «επόμενης ημέρας», εφόσον κερδίσει την εμπιστοσύνη των δημοτών στις εκλογές του Μαΐου, δομημένο σε οκτώ άξονες, με μεγαλόπνοες παρεμβάσεις αλλά και δράσεις για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και την ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών και την επιχειρηματικότητας, παρουσίασαν η υποψήφια δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη και οι συνεργάτες της, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ιωάννινα_2023».

Στο πολυσέλιδο πρόγραμμα ξεχωρίζουν πρωτοβουλίες για την απόκτηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου με ανταλλαγή οικοπέδων, για την ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας, αλλά και δικτύου μέσων σταθερής τροχιάς, νέο αθλητικό κέντρο στον Κατσικά κ.ά., που έχουν ένα μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, αλλά και έργα και δράσεις που μπορούν, σύμφωνα με την κ. Καλογιάννη, να ξεκινήσουν άμεσα, όπως η εκπόνηση Τοπικού Χωροταξικού Σχεδίου.

Η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και των ΣΔΙΤ, για τις οποίες εμφανίστηκε υπέρμαχος ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με ανταποδοτικές υπηρεσίες, η εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση της ενεργειακή «σπατάλης», η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών, η αξιοποίηση ακινήτων του δήμου, αλλά και ιδιωτών μέσα από συνεργασίες, είναι κάποιες από τις παρεμβάσεις, που, σύμφωνα με την παράταξη «Ιωάννινα_2023», θα της δώσουν τη δυνατότητα να κάνει πράξη το πρόγραμμά της, με στόχο την μόχλευση κεφαλαίων, την προσέλκυση επενδύσεων και την εξοικονόμηση πόρων, ώστε να κατευθυνθούν σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, αθλητισμού, πολιτισμού και παιδείας.

«Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις υπηρεσίες μας, ώστε ο δήμος Ιωαννιτών να γίνει ένας σύγχρονος και λειτουργικός δήμος. Δηλαδή, ένας δήμος που να ξεχωρίζει και σαν εικόνα και σαν λειτουργία, να παρέχει στους συμπολίτες μας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, να παρέχει στους επισκέπτες κάθε δυνατότητα, ώστε να νιώθουν γοητευμένοι, και έναν δήμο που θα παρακολουθεί στενά τα ευρωπαϊκά δρώμενα και θα μετέχει πάντα με προτάσεις», σημείωσε η κ. Καλογιάννη.

Τα επιμέρους έργα και δράσεις που εξειδικεύονται αναλυτικά στο πρόγραμμα, στοχεύουν στο να προωθηθούν ορισμένα μεγάλα έργα υποδομής, να οργανωθούν σε σύγχρονη διοικητική διάρθρωση οι δομές του δήμου και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, να ορθολογικοποιηθούν οι τιμολογήσεις των διαφόρων τελών που καταλογίζει ο δήμος, να αναδειχθεί κάθε δημοτική ενότητα σε ένα εν δυνάμει κέντρο του δήμου, να καθαρίσει η λίμνη και να αποκτήσει τις υποδομές που θα ενίσχυσει τη σχέση της με τους συμπολίτες και τους επισκέπτες, να προωθηθούν εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας στην καθημερινότητα, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών και να παρέχονται εύκολα οι χρήσιμες πληροφορίες, να αξιοποιηθεί η δημόσια ακίνητη περιουσία του δήμου προς όφελος των πολιτών και να αξιοποιηθούν τα εγκαταλειμμένα ιδιωτικά ακίνητα ώστε να απαλειφθεί η αντιαισθητική εικόνα που παρουσιάζεται σε πολλές γειτονιές του δήμου, να αναπτυχθεί μόνιμη και λειτουργική σχέση με το πανεπιστήμιο, ώστε να αναβαθμιστεί η αξία του δήμου.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν οι υποψήφιοι Βασίλης Κοσμάς, για τον άξονα που αφορά τη νέα διακυβέρνηση του δήμου, Φίλιππος Ευαγγέλου για τον άξονα πολιτισμός-αθλητισμός, Κλεοπάτρα Παπακώστα για τον άξονα έργα υποδομών-δημόσιος χώρος, Γιάννης Παπαγιάννης για την ενέργεια και το περιβάλλον, Κώστας Τσαγκλής για την κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη, Έλενα Γκόλα για την χωροταξία, πολεοδομία και λίμνη Παμβώτιδα, Νίκος Ντέμος για την έξυπνη πόλη και καινοτομία, και Στάθης Σιούτης για την επιχειρηματικότητα και ανάδειξη της πόλης.

Και νέοι υποψήφιοι

Η κ. Καλογιάννη παρουσίασε, ακόμη, επτά υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Θανάση Γαβριήλ, την πτυχιούχο διαχειρίστρια -συντηρήτρια εκκλησιαστικών κειμηλίων Ελένη Μπέτζιου, τη δικηγόρο Μαριάννα Παπαγιάννη, τον πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ Αποστόλη Παπαδημητρίου, την εκπαιδευτικό Αντωνία Σιόντη – Μπενέκου, την ελεύθερη επαγγελματία Ευαγγελία (Λίλη) Στράτη και τον νοσηλευτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Άρη Φωτίου.

 

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών