ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΚΚΕ- «Ευρωψηφοδέλτιο μάχης» με τρεις Ηπειρώτες

Τρεις Ηπειρώτες είναι μεταξύ των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πρόκειται για τους Νίκο Έξαρχο, Γιάννη Τασιούλα και Βίκη Αράπη-Καραγιάννη, οι οποίοι συμμετέχουν στο «ψηφοδέλτιο μάχης» του ΚΚΕ, το οποίο, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, είναι «γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμιά στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας».
Ο Νίκος Έξαρχος είναι οικοδόμος στο επάγγελμα και έχει εκλεγεί πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων. Είναι, επίσης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Λευκάδας- Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Ο Γιάννης Τασιούλας γεννήθηκε στα Γιάννενα, είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης, είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η Βίκη Αράπη – Καραγιάννη είναι φιλόλογος και κατάγεται από το Αθαμάνιο Άρτας. Ήταν βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ στην Αττική και σήμερα είναι μέλος στα Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κετρικιωτών «Άραχθος».

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ισχυρό άρωμα Ηπείρου στα ευρωψηφοδέλτια