ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΚΙΝ.ΑΛ.- Τέσσερις Γιαννιώτες στην Κεντρική Επιτροπή

Τέσσερα θα είναι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής από τα Γιάννενα, ενώ στα ονόματα που εξελέγησαν, μετά το συνέδριο του Σαββατοκύριακου, απαντώνται ακόμη ένας Θεσπρωτός και δύο Αρτινοί.

Ψηλά στην κατάταξη βρέθηκαν δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. στα Γιάννενα, ο Σωτήρης Ζαρπαλάς στην 44η θέση με 428 ψήφους και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος στην 52η με 412 ψήφους. Εξελέγησαν, επίσης, ο Θεοχάρης Λιούρης στην 98η θέση με 349 ψήφους και ο επίσης υποψήφιος βουλευτής Μιχάλης Κασσής στην 179η με 279. Στην 5η θέση εκλέγεται ο Κώστας Πανταζής από τη Θεσπρωτία, ο οποίος θα πολιτευτεί στη Β’ Αθηνών, ενώ από την Άρτα εκλέγονται ο πρώην βουλευτής Χρήστος Γκόκας (στην 66η θέση με 384 ψήφους) και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας (στην 117η με 341 ψήφους).
Το νέο όργανο θα αποτελείται από 251 εκλεγμένα μέλη, συν τους βουλευτές, ευρωβουλευτές και προέδρους τριτοβάθμιων οργανώσεων. Η Κεντρική Επιτροπή θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες την 21μελη Εκτελεστική Γραμματεία, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, και τον νέο γραμματέα το κόμματος.
Οι νέοι σχηματισμοί που διαμορφώνονται… είναι παλιοί, καθώς στην ΚΕ σε ποσοστό 90%, εκλέγονται στελέχη του προεδρικού μπλοκ και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, των δύο ισχυρών πόλων δηλαδή του Κινήματος.
Ενδιαφέρον είναι ότι τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν ο νυν γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης. Τρίτος εξελέγη ο στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά Μανώλης Οθωνας και τέταρτος ο παλαιός συνδικαλιστής Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι επανακάμπτει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης που εξελέγη στην όγδοη θέση, παρά το γεγονός ότι από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη δεν υπήρχε γραμμή για να εκλεγούν ψηλά στελέχη που είναι κοντά του. Περί τα 100 στελέχη ανήκουν στο περιβάλλον του Ανδρουλάκη ενώ 20 στο ΚΙΔΗΣΟ.

Σχετικά άρθρα

Προσωπική απόφαση η μη συμμετοχή του Σ. Ζαρπαλά στο ψηφοδέλτιο

Τρεις «παλιοί» και ο Δημήτρης Δημητρίου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Θέλει να είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο ο Μ. Κασσής