mde
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην αφετηρία η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου

Ένα ακόμη βήμα για την κατασκευή ενός νέου νηπιαγωγείου στον δήμο Ιωαννιτών έγινε σήμερα, καθώς ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας υπέγραψε τη σύμβαση για την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου, δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων».

Το έργο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας», με προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ.
Το νέο έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου. Στο ισόγειο θα χωροθετηθούν δυο κύριες αίθουσες, αίθουσα ανάπαυσης, χώρος υποδοχής γονέων και νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών, W.C. ενηλίκων, W.C. ΑμεΑ, χώρος τραπεζαρίας με μικρό τμήμα κουζίνας και αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων, ενώ στον 1ο όροφο θα υπάρχουν αποθήκη, χώρος μηχανολογικών εγκαταστάσεων, λεβητοστασίου κ.λπ.
Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της κατασκευή του νηπιαγωγείου αφορούν τον ευρύτερο πληθυσμό της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς θα υπάρξει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης.
«Μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά, ολοκληρώσαμε τη διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου στον δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και μελετήσαμε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να αποδώσουμε στην κοινωνία των Ιωαννίνων μια ακόμα απαραίτητη σχολική μονάδα. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Ένα τέτοιο είναι και η ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου, που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, αποτελώντας ουσιαστικά πρότυπο», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών