ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεύτερος κύκλος διαβούλευσης παρουσία Φάμελλου

Διαβούλευση και δια ζώσης θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος με τους φορείς των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για το «Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) για τον χαρακτηρισμό της υδάτινης, χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων), Π.Ε. Ιωαννίνων ως Περιφερειακό Πάρκο, και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης».

Ο κ. Φάμελλος θα βρεθεί στα Γιάννενα αύριο Πέμπτη και θα μιλήσει στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, στις 5 το απόγευμα. Στην ημερίδα έχουν κληθεί πλήθος φορέων, καθώς, κατά το υπουργείο, «η τοπική αυτή διαβούλευση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, που θα συμβάλουν στην οριστική διαμόρφωση του σχεδίου Π.Δ.».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την εκδήλωση θα ανοίξει o πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και θα ακολουθήσει η εισαγωγική ομιλία από τον κ. Φάμελλο.

Η παρουσίαση του Προεδρικού Διατάγματος θα γίνει από τη συνεργάτη του υπουργού Νεύτα-Ελευθερία Βότση και θα ακολουθήσει σχολιασμός του από τη συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων Κατερίνα Χιωτέλλη.

Στη συνέχεια θα παρέμβουν περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος ή εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων.

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος, αυτός της διαβούλευσης, με τοποθετήσεις από φορείς παραγωγών και χρηστών γης της περιοχής, περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας

Σε ροή εξυγίανσης και ανάδειξης ο Λούρος

Θολό το τοπίο γύρω από το κλειστό ξιφασκίας

Αποστόλης Τζελέτας