ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαφωνούν με μια «ομοσπονδιακή Ευρώπη» οι ΑΝ.ΕΛ.

Στα Γιάννενα βρέθηκε ενόψει των Ευρωεκλογών κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με την παρουσία του γενικού γραμματέα του κόμματος Κώστα Καράμπελα και του εκπροσώπου τύπου και υποψηφίου ευρωβουλευτή Θεόδωρο Τοσουνίδη.

Ως βασικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, τα μέλη της παράταξης έθεσαν την ανάγκη για μια πιο δημοκρατική Ευρώπη, που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες των εθνών-κρατών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην «ομογενοποίηση».

«Εμείς εκφράζουμε την πίστη μας σε μια Ευρώπη πιο δημοκρατική, που θα εκφράζει την βούληση και τις επιθυμίες των πολιτών, και θέλουμε η χώρα μας να συμμετέχει σε μια Ευρώπη των εθνών, όπου η επιθυμία κάθε χώρας θα γίνεται σεβαστή. Και τα δύο κόμματα εξουσίας παρατηρούμε ότι επιθυμούν μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη, που δε λαμβάνει υπόψη της τα ιδιαίτερα εθνική χαρακτηριστικά», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Καράμπελας.

Από την πλευρά του ο κ. Τοσουνίδης, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του κόμματος από την συγκυβέρνηση, «υπηρετώντας την πίστη και τη βαθιά αγωνία μας για την παράδοση της ιστορικής φυσιογνωμίας της χώρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ σημείωσε πως οι ευρωεκλογές θα έχουν και εθνικό πολιτικό χαρακτήρα. Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, σημείωσε: «Δυστυχώς υπάρχει έξαρση των ακραίων πολιτικών απόψεων και πρέπει να εντοπίσουμε τα αίτια που γεννούν το πρόβλημα. Δεν είναι αρκετό να συνθηματολογούμε, αλλά πρέπει να επέμβουμε για να αλλάξει η Ευρώπη, που γεννά με τις πολιτικές τις τα ακραία στοιχεία».

Σχετικά άρθρα

Σύντομος οδηγός για τις ευρωεκλογές

Θύμιος Τζάλλας

Β. Μεϊμαράκης- Με διπλό μήνυμα η ψήφος στις ευρωεκλογές

171.680 εγγεγραμμένοι, 506 εκλογικά τμήματα

Αποστόλης Τζελέτας