ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με 53 υποψήφιους και την παρουσία των ιστορικών στελεχών

Με μια συνάντηση υποψηφίων, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, ο Νίκος Γκόντας και η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» δήλωσαν παρών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, διαψεύδοντας παράλληλα σενάρια για απόσυρση από την κούρσα, που διακινήθηκαν εκ νέου τις τελευταίες ημέρες.

Έχοντας ήδη «κλείσει» -κατά δήλωσή του- 53 υποψηφιότητες, σχεδόν το σύνολο δηλαδή του ψηφοδελτίου με βάση τα όσα προβλέπει ο «Κλεισθένης», ο Νίκος Γκόντας τόνισε πως τις επόμενες μέρες θα γίνει και η πρώτη επίσημη, ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα γίνουν και οι ανακοινώσεις των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Μια εκδήλωση που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου ή την Τετάρτη 3 Απριλίου.
Στην εσωτερική διαδικασία της παράταξης, βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Βλέτσας, Νίκος Μακόπουλος, Γιαννης Εμμανουηλίδης και Νίκος Τσόλης, ενώ την ομιλία του Ν. Γκόντα παρακολούθησε από τα μετόπισθεν και ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Μάντζιος, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.
Δυναμικό ήταν το παρών από ιστορικά στελέχη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», με πρώτον απ’ όλους τον ιδρυτή της, πρώην δήμαρχο Τάσο Παπαστάυρο. Επίσης, στη διαδικασία συμμετείχαν ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Τσάγκας, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Πεδιαδιτάκης, ο πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Νίκος Φάης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζώης. Ξεχώρισαν ακόμη οι παρουσίες του πρώην γραμματέα της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Νίκου Πετρόπουλου και των πρώην προέδρων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννη Μήτση και Δημήτρη Μπαράτσα.
Σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη της συγκέντρωσης, ο Νίκος Γκόντας έθεσε ως στόχο τη νίκη στις δημοτικές εκλογές, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος. Αυτή τη φορά, βέβαια, δεν το έκανε με τη φράση «μόνο αν με πυροβολήσουν με καλάσνικοφ», αλλά σημειώνοντας πως οι πιθανότητες να αποσυρθεί είναι «όσες περνώντας έναν δρόμο, να σε πατήσει αυτοκίνητο».
«Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης μας, χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές, χωρίς εξαρτήσεις, με δύναμη μας τη διαχρονική παρουσία μας και το έργο μας, προχωράμε δυναμικά, θεωρώντας ότι η εκλογική διαδικασία δεν είναι άλλο παρά μια γιορτή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα και σοβαρά προβλήματα και να δώσουμε ώθηση στην ιστορική μας πόλη να απογειωθεί, να πάρει τον ρόλο της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όπως της αξίζει από την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της», τόνισε ο πρώην δήμαρχος, καλώντας τους Γιαννιώτες να συγκρίνουν το έργο που έγινε στην πόλη επί της θητείας του και στις θητείες που ακολούθησαν.
Ο κ. Γκόντας τόνισε πως αυτή είναι η σωστή περίοδος να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, δίνοντας και μία έμμεση απάντηση σε όσους πίεζαν να ανακοινώσει τις προθέσεις του από το τέλος του καλοκαιριού. «Το έγκαιρα για μια μας είναι τώρα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την πρεμούρα κάποιων, από πέρσι το καλοκαίρι, να προβούν σε διεργασίες και να βάλουν την πόλη σε προεκλογική τροχιά, έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση της θητείας», ανέφερε.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την απόφαση δημοτικών συμβούλων της παράταξης να την εγκαταλείψουν, είπε πως ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα επιλογής. «Σε κάθε περίπτωση, φύγαν από το μαντρί», κατέληξε με νόημα, χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Σχετικά άρθρα

Ν. Γκόντας – Έμμεση προτροπή στήριξης στον Δ. Παπαγεωργίου

Δήμο «πρωταθλητή» υπόσχεται ο Ν. Γκόντας

Ποντάρει στη σύγκριση η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»