ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οι πρώτοι 19 υποψήφιοι με τον Δ. Δημητρίου

Με τη δέσμευση για κατάρτιση ενός δεκαετούς επιχειρησιακού σχεδίου με σαφή βήματα και χρονοδιαγράμματα, αλλά και ιδιαίτερες αναφορές στους νέους και τις γυναίκες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Δημήτρης Δημητρίου, επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον», παρουσίασε τους πρώτους 19 υποψηφίους του συνδυασμού για την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της παράταξης, που θα γίνει το Σάββατο στην Πρέβεζα, στις 6.30 το απόγευμα, θα προλογίσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Το όραμα της παράταξης, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, στηρίζεται στο τρίπτυχο «ολότητα, ισότητα, συνεργασία, ώστε η διοίκηση της περιφέρειας να είναι υπόθεση όλων των Ηπειρωτών, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου ή οικονομικής-επαγγελματικής κατάστασης», ενώ άσκησε κριτική και στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή.

«Τα προβλήματα και τα θέματα της περιφέρειας δεν έχουν κομματικά χρώματα, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς ιδεολογίες. Μπορεί όλοι μας να ξεκινούμε από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά η Ήπειρος έχει άμεση ανάγκη και απαιτεί υπερβάσεις, ακόμη και των “πιστεύω” μας, χωρίς παρωπίδες, προκαταλήψεις ή τεχνητούς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Μέχρι τώρα όλα γινόταν με εφήμερες διαδικασίες και πράξεις. Γι’ αυτό και ελάχιστα πράγματα προχώρησαν, κι αυτά με μικρά βήματα και χωρίς σχέδιο και σαφή προσανατολισμό. Εμείς, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, είναι η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου βάθους 10ετίας, με σαφή βήματα και χρονοδιαγράμματα, προσαρμόσιμο σε ενδεχόμενες αλλαγές των καταστάσεων, με προβλέψεις για όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας. Με κοστολόγηση στη βάση των πραγματικών οικονομικών δυνατοτήτων της περιφέρειας. Για όλα αυτά, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ. Πρέπει να ξεβολέψουμε κατεστημένες σχέσεις, γνωριμίες, συμφέροντα και βολέματα. Να εισάγουμε την αξιοκρατία και την επιβράβευση των προσπαθειών και των επιτευγμάτων», τόνισε.

Στη συνέχεια, έδωσε έμφαση στην συμμετοχή νέων ανθρώπων και περισσότερων γυναικών στο ψηφοδέλτιο, καθώς και στον διάλογο με ανθρώπους που αισθάνονται στο περιθώριο.

«Διοικητική μας περιφέρεια θα είναι όλη η περιφέρεια Ηπείρου. Έργα, παρεμβάσεις, ανάπτυξη και διάλογος σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, όχι μόνο στα Γιάννενα», κατέληξε στην τοποθέτησή του, για να συνεχίσει παρουσιάζοντας τους υποψηφίους, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ., έχοντας συμμετάσχει σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και νέοι, τόσο στην πολιτική, όσο και στην αυτοδιοίκηση.

Υποψήφιοι είναι οι:

  • Εβίτα Αγγελή, νηπιαγωγός, ιδρυτής του Εργαστηρίου Τέχνης και Εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος» και πρωταθλήτρια Ελλάδας και μέλος της Εθνικής Ομάδας στη δισκοβολία
  • Ιωάννα Ανυφαντή, συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, εργαζόμενη στα ΕΛ.ΤΑ.
  • Χρήστος Γιώτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, εκλεγμένος σύμβουλος και μέλος στο Δ.Σ. του Επιμελητήριου Ιωαννίνων
  • Τάσος Γκάρτζιος, υπάλληλος στην «Πίνδο», υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2015, μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
  • Μιχάλης (Μίκης) Δεβέκος, επιχειρηματίας γεωργικών εφοδίων, κατασκευής και συντήρησης πρασίνου, πρόεδρος εμπορικού τμήματος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
  • Μαίρη (Μαριγούλα) Κασσαγιάννη, εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης, μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δ.Ε., μέλος στο Δ.Σ. κίνησης «Καθαρός Καλαμάς»
  • Μαργαρίτα Κιτσανού, ιατρός, διευθύντρια ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν.Ι., διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος Δ.Σ. του Γ.Ν. «Γ. Χατζηκώστα, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2009
  • Βαγγέλης Κολιούσης, συνταξιούχος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ., πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας
  • Ελένη Λάκκα, αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος ΤΕΕ και ΣΑΔΑΣ- Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.
  • Άλκης Λάνταβος, εργαζόμενος ΔΕΗ, αντιδήμαρχος του δήμου Βορείων Τζουμέρκων
  • Χάρης (Θεοχάρης) Λιούρης, πτηνο-κτηνοτρόφος, μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων.
  • Γιάννης Λυκοτραφίτης, πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π., πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ, εκλεγμένος σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Ιωαννιτών
  • Σπύρος Μπέκας, λογιστής-φοροτεχνικός, πρόεδρος της Ένωσης φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος Α.Ο. Γιάννινα, ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Παμβώτιδας.
  • Γιάννης Ντούρος, εκπαιδευτικός, διετέλεσε εκλεγμένο μέλος ΠΥΣΔΕ Ν. Ιωαννίνων, ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου, ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
  • Μαρία Πεπόνη, δικηγόρος με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Διεθνικό και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Διαμεσολάβηση, Διαιτησία και Δίκαιο Ενέργειας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.
  • Ντόλυ Στασινού, πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προωθήτρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου.
  • Στέφανος Στόλης, υπάλληλος ΔΕΗ, μέλος Δ.Σ γυναικείας ομάδας Προοδευτικής Περάματος, διετέλεσε μέλος Δ.Σ Συλλόγου Πολυτέκνων Ιωαννίνων.
  • Θεόδωρος Τζαρούχης, μηχανολόγος μηχανικός
  • Γιάννης Τσακούμης, τοπογράφος στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού περιφέρειας Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Σταθμός για τις ευρωεκλογές, αλλά όχι μόνο

Μήνυμα Στ. Ζούμπα για ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση

Το πλήρες ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ήπειρος Όλον»

Αποστόλης Τζελέτας