ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εγκαίνια τον Ιούνιο με προϋποθέσεις

Τον στόχο της λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης της κρίσης των χρηστών Ναρκωτικών και του Αλκοολισμού στις αρχές Ιουνίου «κυνηγάει» η διοίκηση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Ένας στόχος ετών βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή του, αλλά, παρ’ όλα αυτά, μικρά και μεγάλα προβλήματα προκύπτουν και απαιτείται συνεχώς εγρήγορση.

Ένα μεγάλο θετικό βήμα έγινε στις 9 του μήνα, με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της σύστασης του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης της κρίσης των χρηστών Ναρκωτικών και του Αλκοολισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», ως αποκεντρωμένη οργανική μονάδα αυτού, όπως είχε ζητήσει η διοίκηση, ως «κόκκινη γραμμή» μάλιστα, όπως ανέφερε ο διοικητής Βαγγέλης Καρβούνης.

Αυτό σημαίνει ότι εντάσσεται ως μια ξεχωριστή οντότητα στον Οργανισμό του Νοσοκομείου και με το ΦΕΚ καθορίζεται ο σκοπός του, οι θέσεις του προσωπικού του, οι οποίες δε συνυπολογίζονται στα όρια του άρθρου 9 του π.δ. 87/1986 (Α΄ 32), η κατανομή των θέσεων σε κλάδους και ειδικότητες, καθώς και κάθε οργανωτικό και λειτουργικό θέμα.

Το επόμενο βήμα είναι το προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Σε συνάντηση που είχε ο διοικητής με τη Διαχειριστική Αρχή, σημείωσε πως το θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των θέσεων, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού και επικουρικού προσωπικού, που έχουν αναρτηθεί τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας ταχύτερες τις διαδικασίες.

Πέρα από αυτά, όμως υπάρχουν εκκρεμότητες και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την πολύχρονη αχρησία του κτιρίου. Η διοίκηση του νοσοκομείου ζητά από του υπουργείο Υγείας να λάβει χρηματοδότηση για παρεμβάσεις συντήρησης και μηχανολογικών εργασιών του κτιρίου, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το κτίριο και να λειτουργήσει από τον ερχόμενο Ιούνιο και –πιθανά- να εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό.

«Αναμένουμε την απόφαση του υπουργείου να δώσει τη χρηματοδότηση είτε από τα αποθεματικά είτε από άλλους πόρους, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτές τις ενέργειες συντήρησης», σημείωσε ο κ. Καρβούνης, προσθέτοντας πως οι εργασίες αυτές θα γίνουν από τις τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου. «Έχουμε πάθει και έχουμε μάθει», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε καθυστερήσεις που υπήρξαν, όχι με υπαιτιότητα του νοσοκομείου, αλλά των Kτιριακών Υποδομών Α.Ε. και παλαιότερα της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε..

«Εγώ που παρακολουθώ το έργο από πολύ κοντά και ξέρω την πορεία του, αν υπάρξει η χρηματοδότηση, είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξει τον Ιούνιο. Όμως, δεν πρόκειται να ανοίξω ένα κτίριο αν δεν είναι πλήρες», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής