ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ η Φωτεινή Σκοπούλη

Τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό της γιαννιώτισσας πρώην υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.

Υποψήφιοι θα είναι, επίσης, οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι πρώην υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μουζάλας, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο πρώην πρύτανης και πρώην υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης, η Μυρσίνη Λοίζου (κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου), η Άννα Τσάτσου-Παπαδημητριου (κόρη του συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου και σύζυγος του συνταγματολόγου Γ. Παπαδημητρίου), ο Δημήτρης Πλουμπίδης (γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Νίκου Πλουμπίδη), η πρόεδρος Ελληνικών Κοινοτήτων και αδελφοτήτων Ιταλίας Όλγα Νάσση, το μέλος του αναπηρικού κινήματος Γιώργος Χρηστάκης ο πρόεδρος ΜΚΟ Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιονούς Μουχαμεντί, το πρώην μέλος των Οικολόγων Πρασίνων Ιωάννα Κοντούλη και η πρόεδρος ΜΚΟ Οφούκ Μουσταφά.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων, που αποδέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μίας προοδευτικής συμμαχίας, προκειμένου να γίνει, πιθανότατα στις 27 Μαρτίου, μία μεγάλη συγκέντρωση, στην οποία θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο.
Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί και θα εγκριθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός του ευρωψηφοδελτίου.

Προετοιμασία και σε τοπικό επίπεδο

H προετοιμασία για τις ευρωεκλογές αποτέλεσε και το αντικείμενο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα την Παρασκευή.
Η συνεδρίαση έγινε με τη παρουσία του Τάσου Πολιτίδη εκ μέρους του οργανωτικού γραφείου και ασχολήθηκε τόσο με τις προτάσεις για το ευρωψηφοδέλτιο, όσο και με τα κρίσιμα προτάγματα των επικείμενων ευρωεκλογών.
Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου τονίστηκε ότι οι δυνάμεις του κόμματος οφείλουν να απευθυνθούν σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, καλώντας σε συσπείρωση για μια Ευρώπη που πρέπει να αναδομηθεί στη βάση των ιδρυτικών της αξιών, αλλά να προβάλλουν το αντιπαράδειγμα της χώρας μας, που, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο, καταφέρνει σε μια δύσκολη ευρωπαϊκή πραγματικότητα να προχωρά σε θετικές πρωτοβουλίες και στο επίπεδο των εργασιακών δικαιωμάτων, και στο επίπεδο της διεύρυνσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών.
«Στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές στην Ήπειρο και στην Ελλάδα. Έτσι θα μπει φρένο την άνοδο της ακροδεξιάς και στην παλινόρθωση μιας εκδικητικής και ρεβανσιστικής Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Ισχυρό άρωμα Ηπείρου στα ευρωψηφοδέλτια

Εννιά υποψήφιοι για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Γεωργία Χαλάτση

Σε τροχιά ευρωεκλογών και η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ