ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Γιάννενα Νέα Εποχή»- Συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παμβώτιδας

Τη θέση ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παμβώτιδας πρέπει να είναι συνολική και όχι να στηρίζεται σε μεμονωμένες ή αποσπασματικές παρεμβάσεις, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα, διατυπώνει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», με αφορμή τη συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και μελών της παράταξης με τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης και τον πρόεδρό του Φίλιππα Φίλιο.

Ο κ. Φίλιος ενημέρωσε διεξοδικά την αντιπροσωπεία της παράταξης για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της λίμνης, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην αναγκαιότητα υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των αρμόδιων φορέων, με σκοπό τη διαφύλαξη του οικοσυστήματος της λίμνης, καθώς και την αποκατάσταση και τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.
Επίσης, συζητήθηκε η δημιουργία των απαιτούμενων εποπτικών μηχανισμών για τον έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων που αφορούν τη λίμνη, όπως του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, «η σύσταση του οποίου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα», σύμφωνα με την παράταξη Ελισάφ, η προστασία του ευρύτερου περιβάλλοντος της λίμνης από τη ρύπανση και η αποφυγή παρεμβάσεων που υποβαθμίζουν το οικοσύστημα της, καθώς και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας και των κοινωνικών φορέων στη διαχείριση του οικοσυστήματος της λίμνης.
Ο κ. Ελισάφ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του Φορέα για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο, την περιφέρεια και το πανεπιστήμιο, για ένα συνολικό πρόγραμμα έργων στη λίμνη και την παραλίμνια περιοχή, το οποίο θα προκύψει μέσα από την επεξεργασία που θα κάνει η ΜΟΔ.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου