Η παράταξη, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΗ Γιάννη Τσίγκρο, όπως και η ίδια παράταξη κεντρικά, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά της σε σχέση με το 2019. Η ΔΚΜ έλαβε 646 ψήφους σε σύνολο 1481 έγκυρων ψηφοδελτίων, ποσοστό 43,52% και καταλαμβάνει 26 έδρες στην αντιπροσωπεία και τέσσερις έδρες στην Διοικούσα Επιτροπή. Ακολούθησε με 450 ψήφους και ποσοστό 30,38% η Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου (ΔΕΣΜΗ), που καταλαμβάνει 18 έδρες στην Αντιπροσωπεία και 3 στην Δ.Ε. Χαμηλότερα ποσοστά έλαβαν οι Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών με 166 ψήφους (επτά έδρες στην Αντιπροσωπεία και 1 στην Δ.Ε.), Αγωνιστικό Μέτωπο – Αριστερή Κίνηση– Αριστερή Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου—Λευκάδας – Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί με 148 ψήφους (έξι έδρες στην Αντιπροσωπεία και μία στην Δ.Ε.) και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ), που με 71 ψήφους, καταλαμβάνει τρεις έδρες στην Αντιπροσωπεία.
Ευχαριστώντας τους συναδέλφους του για την αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές αλλά και για την στήριξη του ιδίου και της ΔΚΜ, ο κ. Τσίγκρος απέδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στο έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, μέσω του οποίου αναδείχθηκε ο ρόλος τους μηχανικού και του ΤΕΕ ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους. «Οι μηχανικοί ήταν παρόντες σε κάθε διοικητική πράξη με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία», σημείωσε σε συνέντευξη τύπου.
Παράλληλα, ανέφερε πως η παράταξη έχει τη σχετική πλειοψηφία, ωστόσο θα συνομιλήσει ουσιαστικά και με άλλες παρατάξεις για τη συγκρότηση των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΗ, υπενθυμίζοντας πως οι περισσότερες αποφάσεις έχουν ληφθεί ομόφωνα, καθώς όλα τα ζητήματα, παρόλο που υπάρχει πολιτική βάση, αντιμετωπίζονται τεχνοκρατικά. «Καταθέσαμε πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος και έτσι θα συνεχίσουμε», σημείωσε ο κ. Τσίγκρος.