ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιμένει στις καταγγελίες η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»

Μια σειρά από στοιχεία, προκειμένου να καταδείξει ότι η απόφαση έκδοσης χρηματικού εντάλματος πληρωμής ποσού 2.137,50 ευρώ στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου δεν είναι νόμιμη, παρουσιάζει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», δίνοντας συνέχεια στο θέμα που ανέδειξε με την καταγγελία της τη Δευτέρα.

«Καταθέτουμε εκτενή αδιάσειστα στοιχεία, που αποδεικνύουν τα καταγγελλόμενα για ενημέρωση του δημάρχου πρωτίστως και βεβαίως της κοινής γνώμης», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισυνάπτοντας μία έκθεση του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ελεγκτικού Συνεδρίου με ημερομηνία 29 Μαΐου 2018, στοιχεία από το site του κ. Χρυσοστόμου και προσκλήσεις και πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ.
Το πρώτο σημείο της ένστασης αφορά το ότι για τον καθορισμό της αμοιβής πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, που το 2016 είχε ζημιές 1.505.004,78 ευρώ και το 2017 1.182.894,59 ευρώ.
Το δεύτερο σημείο που επισημαίνεται, είναι πως το ύψος της αμοιβής πρέπει να είναι ανάλογο των τυπικών του προσόντων, που στην περίπτωση του κ. Χρυσοστόμου είναι σπουδές στο νυχτερινό λύκειο Ιωαννίνων.
Το τρίτο σημείο αφορά το ότι στην επίμαχη συνεδρίαση παρόντα ήταν πέντε μέλη (μετά την αποχώρηση του κ. Χρυσοστόμου) και άρα χάθηκε η απαρτία, γιατί απαιτούνται έξι στους έντεκα και ψήφισαν τέσσερις.
«Ας μη φοβάται η σημερινή δημοτική αρχή την κλοπή όσον αφορά τους θεατρινισμούς, που χρεώνει σε άλλες παρατάξεις του δήμου. Αυτόν τον τίτλο τον κατέχει επάξια τα χρόνια της διαχείρισης του δήμου και τον αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή διεκδικούν επάξια τη ρήση “κάτι που δεν μπορείς να κάνεις σήμερα άφησέ το για αύριο”, σίριαλ το οποίο παίζεται στα χρόνια της θητείας της, της οποίας, ευτυχώς για τους Γιαννιώτες, θα πέσει η αυλαία πολύ σύντομα. Πρωταγωνιστής ο ίδιος ο δήμαρχος, που διαρκώς αρέσκεται στην επιστροφή στο παρελθόν, αφήνοντας στην μπάντα το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. Όμως ο γιαννιώτικος λαός συγκρίνοντας το έργο πρώην δημοτικών αρχών με τη σημερινή, θα οδηγηθεί αβίαστα στο συμπέρασμα για το ποιος άφησε έργο και ποιος αφήνει λόγια», τονίζει, μεταξύ άλλων, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και καταλήγει: «Αντί λοιπόν να επικαλείται φτηνά επιχειρήματα για να απαλλαγεί από τις ευθύνες της παντελούς απουσίας από έργο στη ΔΕΥΑΙ ο δήμαρχος, καλό είναι να ζητήσει συγνώμη από τους Γιαννιώτες και να δηλώσει δημόσια ότι ήταν σοβαρή υπόθεση η διαχείριση στον δήμο και οι ώμοι μικροί να σηκώσουν τέτοιο βάρος».

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας