Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Προεκλογική συνάντηση με μετεκλογικές δεσμεύσεις

H βούληση για συνεχή και άμεση συνεργασία Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ και Δήμου Ιωαννιτών, με στόχο την πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, εκφράστηκε στη συνάντηση μελών της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ» με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, στο πλαίσιο επαφών της παράταξης ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου στις 19 Μαΐου.

Ήδη το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ έχει θεσμικό ρόλο ως Τεχνικός Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Ενεργειακά ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις, στην οποία συμμετέχει η πόλη των Ιωαννίνων. Στη συνάντηση τονίστηκε η πολύ εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς και διάφορα προβλήματα που ενδέχεται να ανακύψουν και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνεργασία των δυο πλευρών.
Ένα ακόμη μείζον θέμα, που τέθηκε στη συζήτηση, έχει να κάνει με την εκκίνηση της διαδικασίας των Πολεοδομικών Σχεδιασμών, οι οποίοι εκπονούνται υπό την επίβλεψη του ΤΕΕ. Για το θέμα αυτό συζητήθηκαν προτάσεις για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ιωαννίνων, η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως με την Πολεοδομία, ώστε να αναπτυχθούν οι απαραίτητες χρήσεις γης, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στη διαφύλαξη του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης, καθώς και η ανάγκη χωροθέτησης νέων ενεργειακών κοινοτήτων και γενικότερα η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, με στόχο να μειωθεί και το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.
Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη θεσμοθέτησης του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης Παμβώτιδας, κάτι που θα συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση και διαφύλαξη του λιμναίου συστήματος και αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ όσο και της δημοτικής αρχής.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρέπει να βρεθούν και είναι απαραίτητα για την εκπόνηση νέων έργων από τον Δήμο Ιωαννιτών. Ακόμη, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία έργων, που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών, με ιδιαίτερες αναφορές στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και στο κτίριο του Παλιού Πανεπιστημίου.
Τα μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ» ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα για τη θερμή υποδοχή, καθώς και για το κλίμα διάθεσης για συνέχιση της άψογης συνεργασίας των δυο πλευρών, με τον Θ. Μπέγκα να εύχεται καλή επιτυχία στις εκλογές και να δηλώνει ότι ελπίζει σε συνέχιση της αγαστής συνεργασίας και μετεκλογικά.

Σχετικά άρθρα

Πρώτη δύναμη και με αύξηση των ποσοστών της η ΔΚΜ

Με ευρεία ατζέντα θεμάτων η συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Ψήφο συνέχειας ζητούν ΔΚΜ και Ι. Τσίγκρος