Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Ένα πρότυπο «αποκεντρωμένης» ανάπτυξης για άλλες πόλεις της χώρας θα μπορούσαν να αποτελούν τα Γιάννενα, εφόσον υποστηριχθούν με υποδομές και στοχευμένα μέτρα, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη , που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την πόλη μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Λίγο πριν τα εγκαίνια του προεκλογικού περιπτέρου του κόμματος και την ομιλία του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος.
«Τα Γιάννενα δείχνουν μια κατεύθυνση προς την πρόοδο και μπορούν να γίνουν πρότυπο για άλλες πόλεις», σημείωσε σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Μάκη Χρυσοστόμου και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, όπου αναφέρθηκε στα ζητήματα που του τέθηκαν τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.
Η αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, η δυνατότητα των δήμων να αξιοποιούν κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ με δικές τους διαχειριστικές αρχές, αλλά και η ενεργειακή δημοκρατία για την παραγωγή ενέργειας προς όφελος των δομών τους και των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών, ήταν από τα ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος, ενώ συζητήθηκαν ακόμη τα κοινωνικά προβλήματα, που προκύπτουν από την ακρίβεια και το υψηλό κόστος στέγασης, ειδικά για τους φοιτητές.
Με τον κ. Χρυσοστόμου και τα μέλη του Επιμελητηρίου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την αδυναμία του εξωδικαστικού μηχανισμού να δώσει λύσεις σε περιπτώσεις οφειλών, στις υποδομές, τον άξονα Ιωάννινα –Κακαβιά, την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών από την παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών, αλλά και την άγονη αεροπορική γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο, για την οποία, παρά την κρατική επιδότηση, δεν εκφράζουν ενδιαφέρον οι αεροπορικές εταιρίες.
«Τα Γιάννενα έχουν κάθε δυνατότητα προσελκύσουν νέο κόσμο, αν υποστηρίξουμε τις υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, αν στηρίξουμε το πανεπιστήμιο, αν δώσουμε φορολογικά κίνητρα και ένα πρόγραμμα στέγης, για να βοηθήσουμε και στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Είχα συνάντηση και με τον δήμαρχο, που μου έθεσε προτεραιότητές του, όπως η ενεργειακή δημοκρατία, η δυνατότητα δηλαδή της πόλης και των πολιτών να συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας, που τώρα δεν είναι εφικτό. Εμείς στη διάθεση των τοπικών φορέων. Συζητήσαμε και για την διπλά άγονη αεροπορική γραμμή, η οποία προφανώς και πρέπει να γίνει αν θέλουμε να επενδύσουμε στην αποκέντρωση και την αποκεντρωμένη ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, δεσμευόμενος πως η παρουσία του θα είναι τακτική. «Στο νέο μοντέλο που εγκαινιάζουμε, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης που θα φτιάξουμε, θα αρχίζει από την κοινωνία και θα λογοδοτεί στην κοινωνία, με ταπεινότητα και γείωση», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Ανάγκη στήριξης της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές το αίτημα στον Στ. Κασσελάκη

Με επισκέψεις στη Βόρεια Ήπειρο εμπλουτίστηκε το πρόγραμμα του Στ. Κασσελάκη