Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Σε «θερμή» υποδοχή του Υπουργού Υγείας καλεί η ΑΣΥ Υγειονομικών

Σε «υποδοχή» του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, που αναμένεται να επισκεφθεί τα Γιάννενα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα, κάλεσε εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών ο Γιώργος Πρέντζας, επικρίνοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία.

Ο κ. Πρέντζας εκτίμησε ότι ο υπουργός θα ανακοινώσει την ένταξη του ΤΕΠ του ΠΓΝΙ στο Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως έχει μειωθεί το φυσικό αντικείμενο, αφήνοντας εκτός κρίσιμες παιδιατρικές υποδομές.
«Ο κ. Γεωργιάδης έρχεται σε ένα νοσοκομείο, που αποδεικνύει ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, με πρόσχημα την υγεία, δίνει εκατομμύρια για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις στους ομίλους που ασχολούνται με αυτές. Δεν μπόρεσαν καν να εντάξουν και να χρηματοδοτήσουν ένα κανονικό ΤΕΠ, που ενσωματώνει τα σκόρπια τμήματά του. Θα έρθει να αναγγείλει ένα ΤΕΠ, που πετάει εκτός το παιδιατρικό ΤΕΠ, τη βραχεία νοσηλεία των παιδιών. Σε ένα νοσοκομείο που εκτοπίζει και την επείγουσα φροντίδα υγείας, όπως έχει εκτοπίσει και την παιδοχειρουργική και τη ΜΕΘ Παίδων, για την οποία, απάντησε πως “λεφτά δεν υπάρχουν”. Έρχεται και σε ένα νοσοκομείο, στο οποίο υπάρχουν, σύμφωνα με τελευταία επιστολή που έστειλε η διοίκηση, 159 λιγότεροι νοσηλευτές, που πρωτοστάτησε στη συλλειτουργία της Ψυχιατρικής κλινικής με μια ΜΚΟ», τόνισε και αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού κ. Βαρτζόπουλου για την «επιθετική φύση των ανδρών», που προκάλεσαν αντιδράσεις.
«Είναι τόσο επικίνδυνη η λογική τους, τόσο επιθετική η πρακτική τους, τόσα αυτά που κάνουν με χρήματα που δίνουν από το Ταμείο Ανάκαμψης για να ευνοήσουν ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά και με την είσοδο και ενοικίαση υποδομών του νοσοκομείου. Το ΠΓΝΙ θα είναι από τα πρώτα που θα έχουμε πλήρη ιδιωτικοποίηση. Αυτόν τον υπουργό, αυτής της πολιτικής που ολοκληρώνει το έργο των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΕΕ, πρέπει να τον υποδεχθούμε όλοι, να νιώσει την οργισμένη ανάσα υγειονομικών, ασθενών και φορέων. Αν δεν είναι την Τετάρτη, θα είναι την Πέμπτη, αλλά θα πρέπει να είμαστε εκεί», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Διαχωρίζει τη θέση της η ΑΣΥ Υγειονομικών

Είκοσι υποψήφιοι με… αγωνιστικά ένσημα

Ημερίδα για τα ζητήματα ψυχικής υγείας από το ΚΚΕ