Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Σε «σκοτσέζικο ντους» εξελίχθηκε η διαδικασία της εκλογής νέας διοίκησης για τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τους ανθρώπους, που στήριξαν την εκλογή του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για την προεδρία, καθώς δεν μπόρεσε να συνδυαστεί και με εκλογή του αντιδημάρχου Ιωαννίνων Μάκη Χρυσοστόμου στην αντιπροεδρία.

Τη χαρά του Ν. Γεωργάκου για την πανηγυρική εκλογή του με 22 ψήφους έναντι μόλις έξι του αντιπάλου του, διαδέχθηκε η κατήφεια για την εκλογή της Τατιάνας Καλογιάννη στη θέση της αντιπροέδρου, μην κρύβοντας, μάλιστα, τη δυσαρέσκειά του, με πιο χαρακτηριστική σκηνή τη φυγή του, προκειμένου να μη φωτογραφηθεί μαζί της, όταν έκατσε δίπλα του.
Η δυσθυμία του κ. Γεωργάκου, όμως, μπορεί να μην έχει να κάνει μόνο με τη δύσκολη… συμβίωση που τον περιμένει, αλλά και με το ότι δεν μπόρεσε να ανταποδώσει τη στήριξη των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στο πρόσωπό του, με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Μάκη Χρυσοστόμου. Αν και ενδεχομένως η εκλογή της κ. Καλογιάννη να οφείλεται σε ένα βαθμό και σε ψήφους από αυτοδιοικητικούς της κεντροαριστεράς, καθώς η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» έκανε προσωπικό αγώνα, απευθυνόμενη σε όλους ανεξαιρέτως, απ’ όποιον χώρο κι αν προέρχονται. Και δεν αποκλείεται κάποιους από αυτούς να τους έπεισε…

«Ασκήσεις ισορροπίας» από τον Θ. Μπέγκα

Διακριτές αποστάσεις απ’ όλες τις πλευρές κράτησε σε σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος χρεώνεται σε έναν βαθμό την εκλογή της Τ. Καλογιάννη έναντι του αντιδημάρχου του Μ. Χρυσοστόμου, από τη στιγμή που ήταν αυτός που την έστειλε στο Δ.Σ. του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου. Και προφανώς θα μπορούσε να διαβλέψει ότι θα διεκδικήσει μία θέση στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας. Το ερώτημα είναι γιατί άφησε να μπει απέναντί της ο Μ. Χρυσοστόμου, με αποτέλεσμα σήμερα να λογίζεται και στο στρατόπεδο των νικητών και στο στρατόπεδο των ηττημένων.
Ο κ. Μπέγκας άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις του ότι ο ίδιος δεν είχε λόγο στην απόφασή τους, σημειώνοντας πως το δημοτικό συμβούλιο επέλεξε νόμιμα τους εκπρόσωπους του στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορούσε να επιλέξει, αν θα προσπαθήσει να εκλεγεί σε μια θέση ευθύνης.
Υπεραμύνθηκε, για μία ακόμη φορά, της επιλογής της δημοτικής αρχής να στείλει την Τ. Καλογιάννη στο Δ.Σ., επαναλαμβάνοντας ότι η κ. Καλογιάννη έχει και τη γνώση και την επάρκεια να εκπροσωπήσει τον Δήμο στο συγκεκριμένο αντικείμενο. «Έχουμε επιλέξει συνειδητά τη συνεργασία με το σύνολο της αντιπολίτευσης για να διοικήσουμε το δήμο, όχι με μία αντίληψη μονοκρατορίας, αλλά με διάλογο και ανοιχτά αυτιά», πρόσθεσε και χαρακτήρισε λανθασμένη σε πολιτικό επίπεδο την επιλογή της μείζονος αντιπολίτευσης να προσφύγει κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. «Η δική μας πολιτική επιλογή, όχι μόνο σε σχέση με το ΦΟΔΣΑ, αλλά γενικότερα, ήταν να έχουμε διευρυμένη εκπροσώπηση σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το δικαίωμα της συμπολίτευσης να επιλέγει με ποιους ανθρώπους θα εκπροσωπηθεί, καθόλου δεν προσβάλει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης, καθώς ο νομοθέτης έχει προβλέψει πώς να την προστατεύσει, αφού ούτως ή άλλως έναν εκλέκτορα θα είχε ως μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα», είπε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις μομφές της μείζονος αντιπολίτευσης περί εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων στην επιλογή της κ. Καλογιάννη, ο δήμαρχος τόνισε: «Απαντώ με μία ερώτηση: Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το ποσοστό της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον πρώτο γύρο ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που έλαβε στο δεύτερο, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε αποπληρωμή γραμματίων από τη μεριά της;».
Σε ό,τι αφορά τον κ. Χρυσοστόμου, προσπάθησε να του «χρυσώσει το χάπι», λέγοντας πως είναι ένας σημαντικός συνεργάτης του και ήδη η δουλειά, την οποία έχει κάνει στο αντικείμενό του, είναι εμφανής. «Είναι σημαντικό για τον Δήμο ότι από εδώ και πέρα θα αφιερώσει όλη την ενέργεια του στον κρίσιμο τομέα, που έχει αναλάβει ως αντιδήμαρχος, αυτόν της διαχείρισης απορριμμάτων, και πιστέψτε με ότι μαζί θα επιτύχουμε λαμπρά αποτελέσματα στο μέλλον, γιατί είναι πολύ καλός γνώστης της κατάστασης και πολύ ικανός συνεργάτης», ανέφερε.
Τέλος, γενικότερα για το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου, τόνισε πως το πιο σημαντικό τώρα να συνεχιστεί η δουλειά που έγινε την προηγούμενη περίοδο, στην οποία ο ίδιος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Φορέα. «Ελπίζω η επόμενη μέρα να είναι δημιουργική, γιατί αξίζει ο τόπος μας μία σύγχρονη ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και για την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος. Εύχομαι στη νέα διοίκηση καλή επιτυχία και δηλώνω ότι ως μέλος του Δ.Σ. θα είμαι δίπλα της με την εμπειρία μου και με διάθεση συνεργασίας για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την Ήπειρο», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Μεγαλεπήβολοι στόχοι για τη γιαννιώτικη αργυροτεχνία

Αποστόλης Τζελέτας

Εγγυάται το plan b για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Επί τάπητος η συνεργασία με δήμους της Αλβανίας