Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» του Δήμου Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη θα διαδεχθούν τους Νίκο Καλαντζή και τον Θωμά Μπέγκα στη θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου.

Ο Ν. Γεωργάκος επικράτησε με 22 ψήφους έναντι του δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη, ο οποίος συγκέντρωσε έξι ψήφους, ενώ η Τ. Καλογιάννη κέρδισε την αντιπροεδρία με 16 ψήφους έναντι 11 του αντιδημάρχου Ιωαννίνων Μάκη Χρυσοστόμου. Στην κάλπη για τον πρόεδρο βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ δύο ήταν τα λευκά για τον αντιπρόεδρο, ενώ υπήρξε και μια απουσία.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν οι δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηγουμενίτσας Αναστάσιος Ζαφείρης, Ζηρού Ιωάννης Τσόλης και Αρταίων Λάμπρος Καρατζάς, ενώ αναπληρωματικό μέλος εξελέγη η δημοτική σύμβουλος Φιλιατών Ηλιάνα Σπανοπούλου.
Η «συμβίωση», πάντως, προέδρου και αντιπροέδρου αναμένεται δύσκολη, καθώς ο κ. Γεωργάκος έδειξε ότι δεν επιθυμούσε την εκλογή της Τ. Καλογιάννη, με τη συμπεριφορά του, μάλιστα, να φτάνει στα όρια της απρέπειας. Αρχικά, μετά την εκλογή τους, απέφυγε, με εύσχημο τρόπο, να την καλέσει να κάτσει δίπλα του για να συνεχιστεί η διαδικασία για την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ, κατά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και όταν η κ. Καλογιάννη κάθισε δίπλα του, μετά από προτροπή των δημοσιογράφων για να τη φωτογραφίσουν, ο κ. Γεωργάκος έφυγε σαν κυνηγημένος, προκειμένου να μην υπάρξει κοινό φωτογραφικό στιγμιότυπο.

«Γιάννενα – Νέα Εποχή»: Προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη

Μία ημέρα πριν τις αρχαιρεσίες, η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» είχε κάνει γνωστή την απόφασή της να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης – εκλογής των αντιπροσώπων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου,, κάνοντας μάλιστα λόγο για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων και περίεργες συμφωνίες.
Η αιτία της προσφυγής, όπως είχε αναφέρει και κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή αντιπροσώπων ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, είναι η πρόταση εκ μέρους της πλειοψηφίας της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνας Καλογιάννη.
«Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι η εκλογή αντιπροσώπων από την αντιπολίτευση είναι αποκλειστικό της δικαίωμα και δεν μπορεί να νοθεύεται και να επιβάλλεται από τις υποδείξεις της πλειοψηφίας. Η Δημοτική Αρχή του και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας επέμεναν στο αντίθετο, εξοφλώντας έτσι προεκλογικά γραμμάτια προς την παράταξη “Ιωάννινα 2023”. Τέτοιου είδους πολιτικές συναλλαγές είναι κατακριτέες και δείχνουν από τώρα ποια θα είναι η πορεία του ΦΟΔΣΑ τα επόμενα χρόνια. Θεωρούμε ότι ο Φορέας είναι υπόθεση όλων των Δήμων της Ηπείρου. Οφείλουν να δουν την πραγματικότητα και να λάβουν αποφάσεις που θα επιτρέψουν στον Σύνδεσμο να διανύσει μία καθαρή πορεία με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και όχι εκείνων που αναζητούν ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι εξουσίας. Η νέα διοίκηση δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα περίεργων συμφωνιών και παραπολιτικού παρασκηνίου. Η παράταξή μας καταθέτει τις θέσεις της προς όλους τους αντιπροσώπους του Συνδέσμου μένοντας μακριά από κάθε είδους πολιτικές συναλλαγές όπως έπραξε και τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει η παράταξη.
Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί, πως η κ. Καλογιάννη βρέθηκε στο ίδιο έδρανο με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ανάδειξη του προεδρείου του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου