Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Φωταγωγήσεις και περίπατοι για τα παιδιά του Make-A-Wish

Στα βήματα της πρώτης ευχής περπάτησαν εκατοντάδες Γιαννιώτες το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, με την πόλη των Ιωαννίνων να συμμετέχει για πρώτη φορά στον ετήσιο περίπατο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Ελλάδος Walk for Wishes, που πραγματοποιήθηκε σε 14 ακόμη πόλεις της Ελλάδας ανήμερα της 29ης Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής.

Ο περίπατος στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ευγενίας Ντίσιου, μαμάς παιδιού που έχει εκπληρωθεί η ευχή του από τον οργανισμό, και με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Μαβίλη και περπάτησε στα βήματα της πρώτης ευχής, κρατώντας ειδικά φαναράκια με ρεσό μπαταρίας, τα οποία πωλούνταν τις προηγούμενες ημέρες για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν και άλλες ευχές παιδιών. Με πρωτοστάτες τις ίδιες τις οικογένειες και τα παιδιά ευχής, ο περίπατος κατέληξε στο φωταγωγημένο με το μπλε χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής Δημαρχείο, ενώ, όπως σε όλες τις πόλεις, έτσι και στα Γιάννενα, προς τιμήν της πρώτης ευχής παιδιού, του Chris Greicius, δύο ένστολοι αστυνομικοί συνόδευσαν τις οικογένειες καθ’ όλη τη διάρκεια του περίπατου. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τα παιδιά ευχής, φορώντας το καπέλο τους με το #Wishkids, να αφήνουν συμβολικά στον ουρανό μπαλόνια.
Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 80 Δήμοι ανά την Ελλάδα φωταγώγησαν στα μπλε κάποιο σημείο-ορόσημο της πόλης τους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, που φωταγώγησε το Δημαρχείο στα Πράμαντα, συμβολίζοντας τη συμμετοχή του Δήμου στη διεθνή πρωτοβουλία Make-A-Wish, που πραγματοποιεί ευχές παιδιών με σοβαρές και σπάνιες ασθένειες.
Φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του οργανισμού, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.
Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr.

Σχετικά άρθρα

Περπατάμε στα βήματα της πρώτης ευχής

Walk for Wishes με συμμετοχή και του δήμου Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών