Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Στις 14 Μαΐου στο ΣτΕ η προσφυγή για το τέλος ταφής

Στις 14 Μαΐου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή 165 Δήμων της χώρας κατά της επιβολής του τέλους ταφής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Νομίζω πως για πρώτη φορά ιστορικά έχουν προσφύγει τόσοι πολλοί Δήμοι κατά μιας απόφασης της πολιτείας. Θα ήταν και περισσότεροι ενδεχομένως Δήμοι, αλλά επειδή η προθεσμία του δικαιώματος της προσφυγής έληγε στις 10 Φεβρουαρίου, αρκετές νέες διοικήσεις Δήμων δεν πρόλαβαν», σημείωσε ο κ. Κυρίζογλου.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και οδεύει προς ψήφιση. «Η ΚΕΔΕ, όχι μόνο σε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά και σε άλλα νομοσχέδια που μας αφορούν, θα συνεργάζεται με την κυβέρνηση και θα λέει τις απόψεις της. Όπου συμφωνεί θα το δηλώνει και όπου διαφωνεί, θα το δηλώνει επίσης. Θα είναι απέναντι σε κάθε αυτοδιοικητική ενέργεια ή πράξη που τη θίγει», τόνισε ο κ. Κυρίζογλου και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο αλλάζει ο τρόπος καταβολής και απόδοσης των εσόδων από πρόστιμα για την αυθαίρετη δόμηση, «αποκλείοντας» την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα τα πρόστιμα αυτά καταβάλλονταν κατά 50% στο Πράσινο Ταμείο, 25% στον Δήμο και 25% στην Περιφέρεια, ενώ στο συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται η καταβολή κατά 75% στο Πράσινο Ταμείο και κατά 25% στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικά άρθρα

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας

Πίσω στην πολιτεία το μπαλάκι των ευθυνών

Αντιπρόταση για τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ με «ολιστικό» χαρακτήρα