Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας

Στη διερεύνηση της συνταγματικότητας ή μη της εγκυκλίου, που αφορά τη μεταφορά της αρμοδιότητας πυροπροστασίας ακινήτων, προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, επιφυλασσόμενη για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για το θέμα ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ο δήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Θωμάς Μπέγκας, σημειώνοντας πως κανένας δήμος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί, ενώ έκανε λόγο για μια κλασική περίπτωση μεταφοράς αρμοδιοτήτων, που ενέχουν ποινικές ευθύνες, από το κράτος στην αυτοδιοίκηση, χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

«Το ζήτημα είναι κρίσιμο. Η αυτοδιοίκηση δεν αρνείται να συνεργαστεί σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, αλλά τέτοια θέματα δε λύνονται στο πόδι. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. η ΚΕΔΕ ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την αναστολή της εφαρμογής για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, καθώς και την καταβολή στους δήμους των απαραίτητων πόρων, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες που τους ανατίθενται», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Στις 14 Μαΐου στο ΣτΕ η προσφυγή για το τέλος ταφής

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο